Αφροδίτη Λατινοπούλου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον σάλο – Γιατί δεν έχει μετανιώσει

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή το βίντεο που δημοσίευσε για τα πρότυπα ομορφιάς. Η πολιτεύτρια της ΝΔ ανέφερε αρχικά ότι είναι νομικός και ότι είχε κατέβει ως υποψήφια στις εκλογές του 2019, συγκεντρώνοντας 5.000 ψήφους. “Δεν ασχολούμε με τη δικηγορία, είμαι προπονήτρια στο τένις” σχολίασε.

“Ξεκίνησε όλο αυτό από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι αυτή τη στιγμή έχει κυκλοφορήσει έντονα ένα φαινόμενο το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και έρχεται πολύ γρήγορα και στην Ελλάδα. Με ενοχλεί κυρίως ότι βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες” περιέγραψε.

“Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν γυρνούσα και έλεγα αυτήν την στιγμή ότι έχω μετανιώσει, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα όμως, ίσως θα ήμουν πιο επεξηγηματική, γιατί κάποια πράγματα τα οποία είπα, έχουν παρεξηγηθεί και έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου” υπογράμμισε. “Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι εστιάζουμε σε τέτοιου είδους εικόνες από γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα κεκτημένο της γυναίκας η εικόνα. Είναι δικαίωμα του καθενός, είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου, ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα από την γυναίκα. Κάθε γυναικα δίνει μια προσωπική μάχη και αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε” σημείωσε.

“Δεν απαγόρευσα κάτι σε κανέναν. Είπα ότι υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα και δίνονται αγώνες. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Αυτό με ενοχλεί. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο για μια γυναίκα. Μπορεί να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα” συνέχισε.

Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου

“Δεν το κάνω αυτό για να κάνω καριέρα. Πιστεύω ότι αποπροσανατολίζει από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα” επανέλαβε. “Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Και σε εμένα και στην οικογένεια μου. Θα σε σκοτώσουμε, θα σε κάνουμε, βρισιές. Σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά τα οποία είπα είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν το νόημα του βίντεοι. Και εγώ έχω ατέλειες, έχω ραγάδες, αλλά δεν θα βγάλω ποτέ ζουμαρισμένη φωτογραφία που εστιάζει στις ραγάδες μου. Το αγαπώ το σημείο, δεν χρειάζεται να το πω” προσπάθησε να εξηγήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεύτρια της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook με λεζάντα “η αξύριστη γυναικεία μασχάλη ως το νέο «πρότυπο» ομορφιάς που προσπαθούν να μας επιβάλλουν”. “Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους. Αναρωτιέμαι στους άνδρες προφανώς μπορεί και να μην αρέσουν, αλλά το αφήνω έξω το κομμάτι των ανδρών. Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα, αισθάνομαι ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιου είδους φωτογραφίες ως γυναίκα” είπε λέγοντας πως το τελευταίο διάστημα είναι μια τάση να ανεβαίνουν τέτοιες φωτογραφίες από γυναίκες.

«Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο.

Bλέπουμε από την άλλη, συνεχώς τους άνδρες, ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού. Και όταν λέμε παντού, παντού. Βάφονται. Φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα τα οποία συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες. Από την άλλη οι γυναίκες γέρνουν προς τους άνδρες. Μένουν αξύριστες, προβάλλουν ότι είναι αξύριστες.

Ντύνονται με oversized ρούχα και πολλές φορές με ανδρικά ρούχα. Και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό. Και για τις γυναίκες και για τους άνδρες. Ε, λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό, το οποίο έχουμε μάθει έως τώρα. Όλοι μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη, διότι σε καμία περίπτωση, αυτό το οποίο αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη. Αυτό είναι εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μία γυναίκα δεν περιποιούνταν τον εαυτό της» κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.