Έρχονται μεγάλες παραγωγές από Netflix και Disney στην Ελλάδα

Μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές εταιρίες, όπως το Netflix και η Disney επιλέγουν τη χώρα για τα γυρίσματα ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών και ντοκιμαντέρ.

Υπολογίζεται ότι παραγωγές αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ γυρίζονται ή έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν φέτος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες παραγωγές για το Netflix και την Disney+ έχουν ήδη δρομολογηθεί. Στην Ελλάδα γυρίζονται φέτος δύο διεθνείς μεγάλες παράγωγες: Η Greek Freak της Disney Plus για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η Knives Out 2 του Netflix με τον Daniel Graig, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις και συμφωνίες γίνονται και για άλλες μεγάλες διεθνείς παραγωγές.

Η ταινία «Greek Freak» έχει συνολικό κόστος 37 εκατ. και το cash Rebate που θα λάβουν οι παραγωγοί είναι 6,5 εκατ., σύμφωνα με το moneyreview.

Ποιες παραγωγές ξεκινούν

-Greek Freak: Παραγωγή της Disney με εκτέλεση παραγωγής την Faliro House. Βασισμένη στη ζωή του Γιάννη Αντετονκούμπο. Η ταινία θα προβληθεί στο Disney+

– Το sequel της ταινίας Knives Out σε σκηνοθεσία Rian Johnson. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Γκρεγκ, και οι Ντέιβ Μπαουτίστα, Εντουαρντ Νόρτον.

-Crimes of the Future: Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ από Καναδά παίζουν οι ηθοποιοί Βίγκο Μόρτενσεν και Λέα Σειντού. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν Αύγουστο . Συμπαραγωγή Ελλάδας – Καναδά.

– Jack Rayan: ο 5ος κύκλος της κατασκοπικής τηλεοπτικής σειρά της Paramount . Πρόκειται για τον 5ο κύκλο της σειράς. Τα γυρίσματα θα γίνουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

– Σμύρνη μου Αγαπημένη: Ελληνική παραγωγή, με γυρίσματα σε Αθήνα και Μυτιλήνη × Τεχεράνη. Ο 2ος κύκλος της σειράς με γυρίσματα στην Αθήνα.

– Η νέα ταινία της Νία Βαρντάλος αναμένεται από φθινόπωρο. Κατά το 2020 και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας πολλά γυρίσματα ακυρώθηκαν διεθνώς αλλά στην Ελλάδα, ήρθαν οι παραγωγές:

– Τhe Lost Daughter: Σκηνοθεσία Maggie Gyllenhaal, βασισμένη στο βιβλίο της Έλενα Φεράντε με πρωταγωνιστή την Ολίβια Κόλμαν. Η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στις Σπέτσες.

-Το τρίγωνο της θλίψης: Σκηνοθέτης είναι ο Ρούμπεν Εστλαντ, είχε κάνει πριν λίγα χρόνια την ταινία Ανωτέρα Βία και είχε βραβευθεί στις Κάννες, με τους ηθοποιούς Χάρις Ντίκινσον και Γούντι Χάρλεσον.

– Light Falls: Σκηνοθεσία Φαίδωνας Παπαμιχαήλ, Sven Dagones. Με Έλληνες και ξένους ηθοποιούς.

– Mediterraneo: Σκηνοθεσία MarcelBarrena. Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή με γυρίσματα στην Αθήνα.

– Tehran: Τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων. Η σειρά αγοράστηκε πέρυσι από την Apple

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.