Πρώτη φορά ελληνικά F-16 στη Σαουδική Αραβία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγος Κωνσταντινος Φλώρος πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία. Είναι πρώτος Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που επισκέπτεται την χώρα από ιδρύσεως της και ήδη τα μέσα ενημέρωσης του Βασιλειου του έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή.

Σήμερα, ο Αρχηγός μεταβαίνει από την πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, στην αεροπορική βάση του Τομπουκ, εκεί όπου εδώ και δυο εβδομάδες έχουν μετασταθμευσει 4 ελληνικά F-16, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελικά φάση της άσκησης “Falcon Eye 2”με την συμμετοχή μαχητικών της χώρας.

Η παρουσία Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, όπως και η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με τη μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονταν έξι αεροσκάφη F-15C τον Μάρτιο του 2021. 

 

​Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των 2 χωρών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν με την συνεργασία που έχουν αναπτύξει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. 

 

«Πρώτη φορά «Ελληνικά Φτερά» μετασταθμεύουν στην Σαουδικη Αραβια. Συνεχίζουμε την συνεργασία, αναβαθμίζουμε την συνεκπαίδευση, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας! ΜΑΖΙ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κων/νος Φλώρος δημοσιεύοντας και τις πρώτες φωτογραφίες.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.