Θετική ψήφο στις Πρέσπες με αντάλλαγμα «καρέκλες» πέτυχε το Μαξίμου

Μετά από παρατεταμένη προσπάθεια, φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξασφάλισε την σιωπή των αντιφρονούντων αναφορικά με την ψήφιση των συμφωνιών, των λεγόμενων «μνημονίων συνεργασίας» με τα Σκόπια.

Αυτό δείχνει ότι οι συμφωνίες θα ψηφιστούν κανονικά χωρίς παρατράγουδα και χωρίς να χρειάζεται η σύμπραξη του ΣυΡιζΑ. Που είχε καταστήσει σαφές, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει το δεκανίκι της ΝΔ, Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣυΡιζΑ Αλέξης Τσίπρας, πανηγυρίζουν για την οβιδιακή μεταμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας που υπερασπίζεται με πάθος την συμφωνία των Πρεσπών. Τέτοιο πάθος δεν είχε δείξει ούτε ο Νίκος Κοτζιάς όταν την υπέγραφε.

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι και για αυτούς που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μνημόνια, θα βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μπορούν να απέχουν, όχι όμως να καταψηφίσουν. Για τους υπόλοιπους που πέταξαν τις περικεφαλαίες, έχει καλλιεργηθεί η ελπίδα ότι θα αποκατασταθούν στον επόμενο σαρωτικό ανασχηματισμό, σε υπουργικές θέσεις φυσικά, πράγμα που θα τους δώσει την δύναμη να καλύψουν την πολιτική τους κυβίστηση με υπουργικά ρουσφέτια ώστε να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Άλλη μία επιτυχία προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που δείχνει ότι μπορεί να περάσει ακόμα και τις πιο ακραίες συμφωνίες, χωρίς να φοβάται τις αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμα και στο θέμα της συνεπιμέλειας, μόνο η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη τόλμησαν να διαφοροποιηθούν.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.