Β. Κικίλιας: Ξεπερνάμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς – Κάτω από 40 ετών 2.040 νέα κρούσματα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια είπε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και γι’ αυτό όπως τόνισε «προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό».

Είναι σαφές ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, τόνισε ο Β.Κικίλιας, ο οποίος προσέθεσε πως «θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες»

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα με περισσότερες προσλήψεις, με πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον χρειαστεί.

«Έχει γίνει ένας ακτινωτός σχεδιασμός και έχουν ενισχυθεί τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλων των νησιωτικών περιοχών τα οποία βρίσκονται σε διασύνδεση με κεντρικά νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφερόμενος στα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος, μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη.

Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, αλλά ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136. Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας, είπε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει μόνο όταν μηδενιστούν τα κρούσματα, καθώς ακόμα ξεφεύγει και δημιουργεί συρροές κρουσμάτων» σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Όλοι πρέπει να δείξουμε ωριμότητα τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποιες κλίνες ΜΕΘ COVID που επιστρέφουν στο σύστημα Υγεία για να εξυπηρετήσουν non-COVID περιστατικά δεν θα ξαναχρειαστεί στο άμεσο μέλλον να γίνουν και πάλι κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως ανέφερε από την αρχή της Επιχείρησης “Ελευθερία” και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί. Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είπε, και την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση.

«Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.