Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μετά την ΕΜΑΚ, θα πάρουν σειρά κι άλλοι εργαζόμενοι;

Το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, προκειμένου να χτιστεί το πολυπόθητο “τείχος ανοσίας” βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και εκτός από τους ίδιους τους πολίτες, απασχολεί την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Ήδη χθες, έγινε γνωστή η είδηση ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, δίνεται διορία στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ έως τις 11 Ιουνίου προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, εφόσον το επιθυμούν, ενώ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία, θα δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που έχουν εμβολιαστεί.

Ερώτημα αποτελεί πλέον, μετά την ΕΜΑΚ, ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν σειρά; Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έπειτα από τους εργαζόμενους στην ΕΜΑΚ για τους οποίους καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, σειρά αναμένεται να πάρουν και άλλοι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με πολίτες. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί, καθώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα γιατροί και νοσηλευτές που δεν εμβολιάζονται, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εργαζομένους σε μαιευτήρια, βρεφοκομεία και γηροκομεία καθώς πρόκειται για δομές, όπου αν παρεισφρήσει ο κορονοϊός οι απώλειες είναι μεγάλες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΕΜΑΚ: Γιατί δόθηκε εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Σε συνεννόηση με τον Χαρδαλιά η απόφαση

 

Σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά δόθηκε η εντολή από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικούς Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμών όσων υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών τη χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος για τον οποίο δόθηκε η εντολή από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής είναι η ευρωπαϊκή υποχρεωτικότητα. Ουσιαστικά, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΜΑΚ στο πλαίσιο των κανονισμών που επιβάλλονται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι το ποσοστό εμβολιασμού των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ δεν ξεπερνά το 40%, κι αυτό ήταν που αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο να δοθεί εντολή να κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη διαταγή για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.