Κικίλιας για “Γαλάζια Ελευθερία”: Γιατί οι εμβολιασμοί στα νησιά θα γίνουν με το Johnson & Johnson

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο θέμα του εμβολιασμού στα νησιά και τον τουρισμό, που τον χαρακτήρισε τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. “Είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων” είπε συγκεκριμένα και υπογράμμισε πως “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια”.

“Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί ο εμβολιασμός τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας όσο και των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό. Γι’ αυτό στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η επιχείρηση να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς. Και γι’ αυτό ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά” τόνισε ο κ. Κικίλιας και επανέλαβε τα λόγια του Πρωθυπουργού ότι “δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι “ως υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών όσο και τους τουρίστες” ενώ πρόσθεσε ότι “όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος, έχουμε εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα. Φέτος, μάλιστα, είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από το όπλο των εμβολιασμών, έχουμε ενισχύσει τις δομές στα νησιά μας με περισσότερους υγειονομικούς, περισσότερες προσλήψεις, πολλαπλάσιες δυνατότητες testing αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών αν και εφόσον αυτό χρειαστεί”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.