Καταγγελία περί επιδοτούμενης παρουσίας μεταναστών στα νησιά!

Για… γκριζάρισμα του Αιγαίου και της Θράκης, αλλά και «αλλοίωση στοιχείων» κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κ. Μηταράκης «εξαφάνισε» από τα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης μεγάλο αριθμό μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα με επιδοτούμενο πρόγραμμα και με τη συνδρομή των ΜΚΟ. Όπως σημειώνουν: «Το υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και τους επιδοτεί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά, αντί να τηρεί την υπόσχεσή του για μη μόνιμη παραμονή στα νησιά, την επιδοτεί!».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στο ότι με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του προγράμματος Helios, αυτό που συμβαίνει είναι να φαίνεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό, αλλά τελικά να γίνεται απλώς εγκατάσταση των μεταναστών εντός του αστικού ιστού, σε διαμερίσματα στις πόλεις των νησιών.

Αντίστροφες ροές

Οι νησιώτες καταγγέλλουν, μάλιστα, και «αντίστροφες ροές», δηλαδή μετανάστες που ενώ είχαν μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, επιστρέφουν στα νησιά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα προγράμματα. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατηγορείται ότι ως μοναδικό σκοπό έχει την ολοκλήρωση των υπερδομών, αποστολή που του έχει επιδοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η τακτική που ακολουθείται χαρακτηρίζεται «κυβερνητική εξαπάτηση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.