Τα… δώρα που μαγειρεύουν για τους ασφαλισμένους

-Στόχος τα «περήφανα γηρατειά», να γυρίσουν χρόνια πίσω, να καταντήσουν ζητιάνοι

-Στρώνουν το έδαφος για «κούρεμα» των συντάξεων και αύξηση των εισφορών και για το… 2070!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
Τίποτα δεν είναι αθώο όταν η κυβέρνηση εξαγγέλλει, σε πανηγυρικούς τόνους, μεγάλες ανατροπές, από τις οποίες, όπως αποκαλύπτεται, ο χαμένος θα είναι ο εργαζόμενος. Δεν διάλεξε τυχαία η εξουσία την εποχή αυτή, που λόγω του κορονοϊού το μεροκάματο δεν είναι δεδομένο και τα λουκέτα στερούν από το τραπέζι ακόμη και τα απαραίτητα.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του χρόνου για να απασφαλιστεί η «βόμβα του Ασφαλιστικού», που τινάζει στον αέρα κατοχυρωμένα δικαιώματα του εργαζομένου, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες και τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Δεν έγινε χωρίς λόγο η αναδόμηση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.
Η απόλυτη σιωπή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών λέει πολλά. Στη θύελλα που έχει αρχίσει να σαρώνει τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει σε μεγάλο βαθμό το χέρι του και ο ΣΕΒ, προκειμένου να ανατραπούν οι νόμοι οι οποίοι κατοχυρώνουν τους όρους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που αποτελούν τη βάση και για τις προϋποθέσεις με τις οποίες εργάζεται ο δημόσιος υπάλληλος, με κάποιες «διαφορές», όπως η μονιμότητα.
Το κλίμα στην κοινή γνώμη έχει ήδη αρχίσει να καλλιεργείται. Τον σπόρο τον έχει ρίξει το Μαξίμου με τους παρά τω πρωθυπουργώ… σκαπανείς, που έχουν προϋπηρεσία στον ΣΕΒ. Και ένα από τα μέτωπα που έχουν ήδη χτισθεί είναι η επίθεση κατά του Ασφαλιστικού, με τον ισχυρισμό ότι οι συνταξιούχοι παίρνουν πολλά. Ότι οι συνταξιοδοτικές δαπάνες εκτινάχθηκαν το 2020 και ανήλθαν στο 18%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν στο 12,7%. Και πρέπει να μειωθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας για το διάστημα 2021 – 2024.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά την πρώτη δεκαετία μειώνονται από το 18% στο 13% του ΑΕΠ, με στόχο να περιορισθούν στο 11,9% το 2070! Οι… λεβέντες του ΣΕΒ, φιντάνια του οποίου έχει στον κήπο του Μαξίμου ο Μητσοτάκης, επιστρατεύουν το επιχείρημα ότι το μεγάλο αγκάθι είναι η μείωση του πληθυσμού, ότι το 2070 θα είμαστε 8,6 εκατομμύρια άτομα. Και ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θα είναι άνω των 65 ετών.
Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό; Ένας λόγος παραπάνω να δώσει η ηγεσία της χώρας, η σημερινή και οι επόμενες, κίνητρα για να αυξηθούν οι γεννήσεις. Ό,τι γίνεται σε όλες τις χώρες της Δύσης, και όχι μόνο. Αγωνιάτε για το 2070 και όχι για το σήμερα, κύριοι του ΣΕΒ; Προφανώς κι εσείς, κύριε πρωθυπουργέ… Ανησυχείτε με αυτές τις… αυθόρμητες προσομοιώσεις για τα επόμενα ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνια. Δεν ακούσαμε να λέτε ούτε μία λέξη για τα «περήφανα γηρατειά». Ένα «ευχαριστώ» σε αυτές τις γενιές που έχτισαν τη σημερινή Ελλάδα. Που την κρατάνε και σήμερα όρθια. Και που είναι παρούσες σε κάθε προσκλητήριο…
Όλη αυτή η… σκηνοθεσία δεν είναι καθόλου τυχαία. Ούτε χωρίς λόγο. Είναι τελεσίγραφο του ΣΕΒ για αυτό που θέλει. Σφαγή του Ασφαλιστικού και συντάξεις πείνας… Να μην μπορεί ο συνταξιούχος να πάρει ένα δώρο στο εγγονάκι του…
Πενήντα χρόνια πίσω θέλετε να πάτε τον εργαζόμενο. Να είναι ένας αριθμός. Χωρίς λαλιά… Παρουσιάστε όπλα… Είναι και πάλι η ώρα του εργάτη… Αν δεν παλέψει, η σύνταξη που θα πάρει θα είναι φιλοδώρημα…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.