Να γιατί δεν πρέπει να εκλέγονται οι θρησκευτικοί λειτουργοί της μουσουλμανικής μειονότητας!

Κατάληψη της Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ ζητά ψευτομουφτής από την Θράκη

Η κυβέρνηση αποφάσισε την υποβάθμιση της τελετής παραλαβής και διανομής του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ το Μεγάλο Σάββατο. Δείχνοντας να αγνοεί πόσο σημαντική είναι η εκεί παρουσία του Ελληνόρθοδοξου Πατριάρχη Θεοφίλου και κατά συνέπεια το προνόμιο του να μοιράζει το Άγιο Φως σε εκατομμύρια Χριστιανών.

Ελπίζουμε πως με βάση όσα συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε αλλά και και όσα αποκαλύπτουμε σήμερα, να γίνεται πλέον αντιληπτό ποια η σημασία της Ιερουσαλήμ για τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Η παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν στην διαμάχη Ισραηλινών–Παλαιστινίων με αίτημα την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ και τους Οθωμανούς ήταν το πρώτο μεγάλο καμπανάκι που ήχησε στην Αθήνα. Το νοσταλγικό ποίημα, που απήγγειλε ο Πρόεδρος Ερντογάν για την επιστροφή της Ιερουσαλήμ στους Οθωμανούς -το ανέβασε στο λογαριασμό του ο πιστός υφυπουργός τουρκικών μειονοτήτων Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που επισκέφθηκε προσφάτως την Θράκη– ταρακούνησε την Αθήνα. Με στίχους όπως «Ε , Ιερουσαλή, ει το άρωμα των Προφητών, έι η αυλή η πιο κοντινή στους ουρανούς» ξύπνησαν και οι τελευταίοι… ρεαλιστές.

Όπως αποκαλύπτει η « Εστία» όμως υπάρχει και συνέχεια.

Η οποία έρχεται από την ακριτική Θράκη. Εκεί ο ψευτομουφτής Ξάνθης κύριος Μετέ φρόντισε να συνοδεύσει τις ευχές του προς τους μουσουλμάνους της περιοχής για «χαρούμενο Ραμαζάν Μπαιράμ» με ένα υπαινικτικό μήνυμα και μία εμπρηστική φωτογραφία.

Το μήνυμά του γραμμένο πρώτα στα τουρκικά και μετά στα ελληνικά εξέφραζε την εξής ελπίδα: «Μακάρι ο Αλλάχ να κάνει τον ισλαμικό κόσμο να ξυπνήσει και να ενωθεί». Και η φωτό που συνόδευε την ανάρτηση δεν χωρούσε παρερμηνείες.

Εμφάνιζε έναν μουσουλμάνο με την σημαία του Προφήτη Μωάμεθ (Αχάμπα) να εφορμά με ένα άλογο και με ορμητήριο το τέμενος Αλ-Ακσά να καταλαμβάνει την Ιερά Πόλη. Το τέμενος αυτό συμβολίζει άλλωστε την δίψα των μουσουλμάνων να καταλάβουν την Ιερά Πόλη Ιερουσαλήμ!

72AA9D03 94DF 4FB0 A7B2 F19DC3B35CEC

Στην πραγματικότητα ο ψευτομουφτής Ξάνθης κηρύσσει εμμέσως με το κείμενο του ιερό πόλεμο του Ισλάμ κατά των χριστιανών κατοίκων της Ιερουσαλήμ. Κάτι που όπως πληροφορείται η «Εστία» δεν πέρασε απαρατήρητο από τις δυτικές πρεσβείες των, οι οποίες επεσήμαναν την ανάρτηση του καταδικασθέντος στο παρελθόν για αντισημιτισμό, κυρίου Μετέ.

Πρόκειται για κίνηση με διπλή ανάγνωση και ερμηνεία. Η πρώτη αφορά το Ισλάμ γενικότερα. Τις συνιστώσες του. Μετριοαπαθείς και ακραίες. Την ώρα που ο ακραίος ψευτομουφτής Ξάνθης προέβαινε σε αυτή την ανάρτηση οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι των Αθηνών εόρταζαν ήσυχα στο Τέμενος του Ελαιώνα το Ραμαζάνι τους. Με ιερουργούς δύο ιμάμηδες από την Αλ-Άστρα της Αιγύπτου. Το κήρυγμα για την ημέρα έγινε στα ελληνικά ενώ οι μουσουλμάνοι που βρέθηκαν στο τέμενος ευχαρίστησαν μέσω των εκπροσώπων τους την Ελλαδική Εκκλησία για τον σεβασμό της στην ανεξιθρησκεία.

Ιδού γιατί έχει αξία που δεν κατάφεραν να ελέγξουν οι Τούρκοι το τέμενος των Αθηνών και ιδού γιατί σταμάτησαν να μιλούν γι αυτό. Διότι όπως λειτουργεί σήμερα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας εμπρηστικά κηρύγματα όπως του Μετέ δεν θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ σε αυτό.

Η δεύτερη αφορά τις θρησκευτικές ελευθερίες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Με την ανάρτηση του ο ψευτομουφτής Ξάνθης έπεισε και τον τελευταίο που είχε αμφιβολίες γιατί δεν πρέπει να εκλέγονται οι μουφτήδες στην Θράκη: Γιατί ονειρεύονται με όπλο το Ισλάμ και τα θρησκευτικά κηρύγματα να μετατραπούν στους πολιτικούς αρχηγούς της μειονότητας. Κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά δυτική δημοκρατία. Και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και την Συνθήκη της Λωζάννης.

Υπό μία έννοια οι φανατισμένος ψευτομουφτής έκανε ένα ωραιότατο δώρο στην ελληνική διπλωματία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.