ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5 ΒΙΒΛΙΑ που λάτρεψε ο Μπιλ Γκέιτς το 2018;

Για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της ο Μπιλ Γκέιτς ξεχώρισε 5 βιβλία τα οποία όπως λέει ο ίδιος «θα μπορούσαν εύκολα να μπουν στην εορταστική λίστα δώρων κάποιων» και παρουσίασε με μια χριστουγεννιάτικη βόλτα με το αμάξι του, στο κανάλι του στο Youtube. Τα πέντε βιβλία είναι τα: Educated, της Τάρα Ουέζτοβερ, Army of None του Πολ Στκαρ, Bad Blood του Τζον Καρρεϊρού, 21 Lessons for the 21st Century» του Γιοβάλ Νώε Χαράρι, The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness από τον Άντυ Πουντικόμπε.

Bad Blood, Τζον Καρρεϊρού
Για το βιβλίο του δημοσιογράφου Τζον Καρρεϊρού ο Γκέιτς αναφέρει ότι τα έχει όλα! Ίντριγκα, διαλυμένες οικογένειες, πρωτοσέλιδα και φυσικά την ιστορία μιας εταιρίας που κόστιζε 10 δις μέχρι και την καταστροφή της.


Educated, Τάρα Ουέζτοβερ
Το «Educated» πέρα από παγκόσμιο best seller φαίνεται ότι αρέσει ιδιαίτερα στους «μεγάλους» του πλανήτη, αφού και ο Μπαράκ Ομπάμα το είχε συμπεριλάβει στην καλοκαιρινή λίστα του. Ο Γκέιτς πάντως λέει πως το βιβλίο της Ουεζτόβερ αντανακλά και στη δική του ζωή, ενώ έχει λατρέψει τον τρόπο γραφής της αμερικανίδας συγγραφέως.


Army of None, Πολ Στκαρ
Το βιβλίο του ειδικού για τα θέματα άμυνας Πολ Στκαρ ήταν για τον ιδιοκτήτη της Microsoft ένα βιβλίο που τον έβαλε σε σκέψεις και μιλά για το πώς θα είναι το μέλλον της βιομηχανίας των όπλων.


The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness, Άντυ Πουντικόμπε
«Πολλές φορές λέμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας, όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει ποτέ.» Έτσι προλογίζει ο Γκέιτς για το βιβλίο του Πουντικόμπε και αναφέρεται στα «συννεφάκια» που περνούν στο μυαλό μας πολλές φορές.


21 Lessons for the 21st Century, Γιοβάλ Νώε Χαράρι
Η επιτυχία του βιβλίου του ισραηλινού ιστορικού ήταν τεράστια φέτος και αύξησε τη δημοτικότητα του Χαράρι έξω από τα σύνορα της πατρίδας του, αφού μεταφράστηκε σε περισσότερες από 45 γλώσσες, μία εκ των οποίων είναι και τα ελληνικά. Το βιβλίο λάτρεψε και ο Μπιλ Γκέιτς  που χαρακτήρισε τον Χαράρι «σκληρό στοχαστή».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.