Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, ξεσπά: «Ο Αναστασιάδης θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης»

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΔΗΚΟ και γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, για όσα διημείφθησαν στην περίφημη πενταμερή της Γενεύης για το Κυπριακό, κάνοντας λόγο για πανωλεθρία για την ελληνοκυπριακή πλευρά και μιλώντας για ευθύνες και αυτών που στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη, βάζοντας στο κάδρο και την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Μιλώντας σε διαδικτυακή διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και για τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, για τον οποίο είπε πως θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αυτή η πενταμερής θα μείνει στην ιστορία ως η συνδιάσκεψη με την οποία τα δύο κράτη μπήκαν πάνω στο τραπέζι και άρχισε με αυτόν τον τρόπο η συζήτηση για τη διχοτόμηση της Κύπρου. «Οι ευθύνες του Νίκου Αναστασιάδη και όσων στηρίζουν την πολιτική του γι’ αυτή την εξέλιξη είναι τεράστιες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η Τουρκία πέτυχε στη Γενεύη όλα όσα ήθελε. Όχι μόνο έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι τη λύση των «δύο κρατών», δίχως, μάλιστα, αντιδράσεις από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος έφτασε μέχρι το σημείο να ορίσει νέα πενταμερή μετά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έτσι ώστε η Τουρκία να ξεπεράσει και αυτό αλώβητη και να πάρει την αυξημένη χρηματοδότηση που ζητά από την Ε.Ε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως η Τουρκία μπόρεσε να καταθέσει την πρόταση των δύο κρατών «επί ίσοις όροις» με τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, επειδή ακριβώς ο γ.γ. κάλεσε μια άτυπη διάσκεψη χωρίς προϋποθέσεις. «Και οι δύο θέσεις στη συνέχεια τέθηκαν στο τραπέζι ως ίσες» επισήμανε και πρόσθεσε πως «στις δηλώσεις του ο γ.γ. του ΟΗΕ πουθενά δεν αποκάλεσε τις θέσεις της τουρκικής πλευράς απαράδεκτες».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «εξαιρετικά επικίνδυνες και απογοητευτικές» τις δηλώσεις του κ. Γκουτέρες.

Τόνισε ακόμα πως αποτελεί άγνοια του τρόπου που λειτουργεί η διεθνής διπλωματία το να πανηγυρίζουν κάποιοι επειδή το αίτημα της Τουρκίας δήθεν δεν έγινε αποδεκτό στη Γενεύη. «Δεν ήταν αυτός ο στόχος της Τουρκίας. Στόχος της ήταν να γίνει αποδεκτή η συζήτηση. Και το πέτυχε» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολα για να επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις πάνω σε μια σωστή βάση, καθώς, εάν συνεχιστεί η συζήτηση για συνομοσπονδία δύο κρατών, η Μεγαλόνησος με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στη διχοτόμηση ή σε νέο αδιέξοδο.

Στο σημείο αυτό οδήγησε η αποτυχημένη πολιτική τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΣΥ, συμπλήρωσε, λέγοντας ότι, εάν πάμε και στην επόμενη πενταμερή χωρίς προετοιμασία, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο δρόμος για λύση περνά από την αύξηση των προσπαθειών για πρόκληση κόστους στην Τουρκία μέσω της αποτροπής της αυξημένης χρηματοδότησης και συνέχισης του ενεργειακού προγράμματος που θα αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά την Κυπριακή Δημοκρατία. «Με άλλα λόγια, πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα στρατηγική» πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.