Επίσημη αναφορά κατά της Τουρκίας από την Frontex!

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ (Frontex) Φαμπρίς Λεζερί, επιβεβαίωσε αυτό που οι έλληνες γνωρίζουμε καλά. Την ασυδοσία της Τουρκίας στο Αιγαίο. Έπρεπε να έρθει η Frontex στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα για να επιβεβαιώσει την τουρκική επιθετικότητα και προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με καταπάτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Frontex κατήγγειλε δύο απανωτές παρενοχλήσεις τουρκικών ακταιωρών κατά σκαφών της ευρωπαϊκής υπηρεσίας. Και τα δύο σκάφη ήταν σκανδιναβικά. Το ένα φιλανδικό, το άλλο σουηδικό. Και στις δύο περιπτώσεις οι τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησαν τα δύο ευρωπαϊκά σκάφη σε ώρα περιπολίας. Πολύ απλά, εάν η Ευρώπη τηρούσε τις συνθήκες που η ίδια έχει υπογράψει και την δεσμεύουν, με κορυφαίο το άρθρο 42.7 της ευρωπαΐκής συλλογικής άμυνας, οι τουρκικές ακταιωροί θα έπρεπε να είχαν βυθιστεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.