Ποια θα είναι τα κέρδη της Pfizer από τις πωλήσεις των εμβολίων

H φαρμακοβιομηχανία της Pfizer αναμένεται να βγει ιδιαιτέρως κερδισμένη από την πανδημία του κορονοϊού, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πρόκειται να κερδίσει από τις πωλήσεις των εμβολίων 26 δισ. δολαρίων.

Η Pfizer, οποία προέβη στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραπάνω εκτίμηση είναι βελτιωμένη κατά 70% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη (15 δισ. δολάρια) και εδράζεται στην προσδοκία για παραδόσεις 1,6 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου εντός του έτους.

Μόνο στο α’ τρίμηνο (Ιανουάριος – Μάρτιος), άλλωστε, το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με τη γερμανική BioNTech, παρήγαγε έσοδα 3,5 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, ανέμεναν έσοδα 3,28 δισ. δολαρίων για το ίδιο διάστημα.

«Με βάση τα όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας, όπως συμβαίνει και με τα εμβόλια της γρίπης, είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος, Άλμπερτ Μουρλά.

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Έλληνας CEO της Pfizer προεξόφλησε ότι η ζήτηση για το εμβόλιο κατά της Covid θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια, λόγω της μετατροπής της πανδημίας σε ενδημική.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι θα παράξει τουλάχιστον 3 δισ. δόσεις του εμβολίου κατά τη διάρκεια του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα κέρδη όσο και οι δαπάνες για την παραγωγή του σκευάσματος κατανέμονται κατά 50% μεταξύ της Pfizer και της BioNTech.

Το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, όσο δηλαδή και το εμβόλιο της Moderna, η οποία από την πλευρά της αναμένει πωλήσεις 18,4 δισ. δολαρίων για το 2021.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.