Sun: Εκτός “πράσινης λίστας” τα ελληνικά και ισπανικά νησιά – ΦΩΤΟ

Εκτός “πράσινης” λίστας σχεδιάζει να αφήσει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τα ελληνικά και ισπανικά νησιά, όπως αναφέρει η βρετανική “Sun”. Και αυτό τη στιγμή που όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα νησιά καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.

Οι Βρετανοί περιμένουν να ανακοινωθούν ποιες χώρες θα συμπεριλαμβάνονται στην “πράσινη” λίστα, που σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Sun”, η λίστα αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στην εβδομάδα και στο “πράσινο” αναφέρει ότι θα είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Ισραήλ και η Ισλανδία. Άλλοι αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Βρετανών όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται μερικές εβδομάδες… μακριά από το «πράσινο» και άρα θα είναι στο «πορτοκαλί», όπως και τα νησιά τους φυσικά. Η Πορτογαλία, σύμφωνα με τη Sun, είναι ο μοναδικός μεγάλος ευρωπαϊκός προορισμός που θα μπορούσε να είναι… πράσινος.

Η Βρετανία έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να καταρτίσει τη λίστα της: πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Θα δημιουργηθεί, όπως αναφέρεται, ένα σύστημα σαν… τα φανάρια των δρόμων με χώρες στο πράσινο, στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα, η “πράσινη λίστα” σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν δεν μπαίνουν σε καραντίνα, θα έχουν αρνητικό τεστ πριν από την επιστροφή και PCR που έχει γίνει πριν από δύο ημέρες. Στην “κόκκινη ζώνη” μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή, το κόστος της καραντίνας σε ξενοδοχείο είναι 1.750 στερλίνες, ενώ απαιτείται αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή και δύο μοριακά τεστ αφού γυρίσουν τη δεύτερη και όγδοη ημέρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.