Παράνοια ή σκληρό τουρκικό παζάρι με το Ινσιρλίκ; Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Όταν τούρκοι αναλυτές από τους θεωρούμενους έγκυρους, ζητούν όχι μόνο να υπάρξει ρήξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με την στρατιωτική βάση του Ινσιρλίκ την οποία την θεωρούν τουρκική, αλλά απαιτούν και ακραία μέτρα κατά των ΗΠΑ, τότε η κατάσταση έχει διπλή ανάγνωση.

Όταν σε μεγάλες τουρκικές εφημερίδες και ΜΜΕ βλέπεις απόψεις τύπου ότι τα αμερικανικά ελικόπτερα πρέπει να καταρριφθούν επειδή βοηθούν τους Κούρδους, όπως και τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρέπει να καταρριφθούν επειδή παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στρατού, τότε υπάρχουν δύο εξηγήσεις.

Οι τούρκοι θέλουν να κάνουν πόλεμο με τις ΗΠΑ; Η θέλουν να παζαρέψουν όσο πιο σκληρά μπορούν την επαναφορά τους στο δυτικό στρατόπεδο; Στη δεύτερη περίπτωση φυσικά το μενού είναι η Ελλάδα. Δηλαδή τούρκοι θα απαιτήσουν ακρωτηριασμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας προκειμένου για ακόμα μια φορά να επανέλθουν στο δυτικό στρατόπεδο κατά της Ρωσίας. Γι’ αυτό στο Ολυμπία γράφουμε εδώ και χρόνια ότι η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας είναι εθνικά επιζήμια για την Ελλάδα και θα πρέπει άμεσα με όλες μας τις δυνάμεις να γίνουμε ο κρίκος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πανίσχυρες χώρες.

Αυτή η αντιπαράθεση υποδαυλίζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ από τούρκους λομπίστες που βλέπουν ότι η ρωσοφοβία είναι το μεγαλύτερο όπλο για να παριστάνουν τους απαραίτητους στην Δύση. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία δεν εχει κάμια δουλειά με το δυτικό στρατόπεδο. Η Τουρκία είναι ένα κράτος εγκληματίας και θα συνεχίσει να είναι όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αντίθετα, η Ρωσία είναι μέρος της Ευρώπης τόσο πολιτισμικά όσο και λόγω της ιστορικής της προσφοράς στον δυτικό πολιτισμό. Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για να σταματήσει η αντιρωσική παράνοια που εντέλει εξελίσσεται σε ανθελληνική στρατηγική των συμμάχων και αναβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.