Πρωτόγνωρη Ανάσταση φέτος σε όλες τις εκκλησίες της χώρας

Σε μια περίοδο που οι πιστοί είχαν την ανάγκη να βρεθούν στους ιερούς ναούς περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο πανδημίας με κλειστές εκκλησίες, η Ανάσταση φέτος γιορτάστηκε με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και… τρεις ώρες νωρίτερα. Μια απόφαση που δυσκολεύτηκαν να κατανοήσουν οι ιερείς και οι πιστοί, αφού το «Χριστός Ανέστη» προσαρμόστηκε στο περιοριστικό ωράριο κυκλοφορίας και εψάλη στις 21.00.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι από Δευτέρα που ανοίγει η εστίαση, το ωράριο της απαγόρευσης θα μετατεθεί στις 23:00, ενώ σε δύο εβδομάδες από τώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες σε όλη τη χώρα, οι πιστοί έδωσαν το παρόν με μάσκες και αποστάσεις και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία είτε στο εσωτερικό των ναών είτε στους προαύλιους χώρους. Όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκκλησία, παρακολούθησαν τους εορτασμούς και τα πυροτεχνήματα από τα μπαλκόνια τους ευχόμενοι να είναι η τελευταία χρονιά της πανδημίας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως, ενώ το «Χριστός Ανέστη» έψαλλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Παρούσα ήταν και η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία μάλιστα ξέχασε να αποδώσει τιμές στη σημαία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών και ο Κώστας Μπακογιάννης με τη Σία Κοσιώνη και τον γιο τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα παιδιά τους στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτη.

Στην Αγία Τριάδα του Πειραιά έδωσε το παρόν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πιστοί στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι

Εικόνες από την Ανάσταση στην Πάτρα

Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Aνάσταση στην Κέρκυρα

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ

Εικόνες από την Ανάσταση στην Κρήτη

«Χριστός Ανέστη» στη Λάρισα

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.