Καταγγελία για κρυφή τροποποίηση της περιβαλλοντικής άδειας της Ελληνικός Χρυσός

Ανακοίνωση κόλαφος από τον Σωκράτη Φάμελλο, τη Θεοπίστη Πέρκα και την Κυριακή Μάλαμα για τη προσχεδιασμένη παράταση και τροποποίηση της ΑΕΠΟ (Αναθεώρηση της Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) για την Ελληνικός Χρυσός, καθως δεν ενημερώθηκαν ούτε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση:

«Μεγάλη βδομάδα και παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος της Χαλκιδικής. Εκδόθηκε Αναθεώρηση της Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ακόμα μια επιβεβαίωση της υποκρισίας και της δουλικότητας της κυβέρνησης. Το ότι αποκρύφθηκαν στη Βουλή, η προσχεδιασμένη παράταση και η τροποποίηση της ΑΕΠΟ, υπενθυμίζει ότι η εξαπάτηση είναι η καθημερινή συνήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όχι απλά δεν έγινε διαβούλευση για την τροποποίηση που είναι μείζονος σημασίας, όπως περιγράφει και η ίδια η εταιρία, για το περιεχόμενο της οποίας θα επανέλθουμε, αλλά δεν ενημερώθηκαν ούτε αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος!

Το διαβιβαστικό διακινήθηκε ΜΟΝΟ σε ΔΥΟ υπηρεσίες (Δασών και Υδάτων), με την επισήμανση να απαντήσουν μόνο σε ό,τι ρωτήθηκαν!
Ενώ η τροποποίηση αφορά στη διαχείριση αποβλήτων και στην αέρια ρύπανση, ΔΕΝ στάλθηκε στη Δ/νση Αποβλήτων ούτε στη Δ/νση Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΥΠΕΝ.
Ενώ η τροποποίηση περιλαμβάνει θέματα βιοποικιλότητας ΔΕΝ στάλθηκε στη Δ/νση Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ.
Ενώ η τροποποίηση αφορά σε προστατευόμενες περιοχές και είδη, ΔΕΝ στάλθηκε στον Φορέα Προστατευόμενης Περιοχής Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικής
Και ενώ ο Υπουργός είχε παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη ότι οι προτάσεις του θα μπουν στην τροποποίηση, η Μελέτη τροποποίησης δεν στάλθηκε ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και φυσικά δεν έγινε ούτε συζήτηση ούτε κατάθεση προτάσεων. Πλήρης Απαξίωση του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Βόλβης και των τοπικών κοινωνιών.
Είναι προφανές ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την απασχολεί ούτε το θεσμικό πλαίσιο ούτε οι ευρωπαϊκοί κανόνες ούτε η ελληνική κοινωνία. Αποκλειστική προτεραιότητα του συστήματος εξουσίας είναι η εξυπηρέτηση συμβολαίων με ημέτερους. Όλες αυτές οι εξελίξεις όμως δεν είναι ανώδυνες, γυρνάνε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω και απαξιώνουν δημοκρατικές λειτουργίες, κοινωνικές αξίες και τον τόπο μας. Και δυστυχώς θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια και με μεγάλο κόστος, σε όλα τα επίπεδα, αν δεν σταματήσει γρήγορα αυτός ο κατήφορος.

Καλή Ανάσταση!»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.