Αρχαία Βενιζέλου: Ξηλώνουν μια ιστορία 18 αιώνων

Γιάννης Μυλόπουλος

Μεγάλη Πέμπτη βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία η επικοινωνιακή μηχανή της κυβέρνησης για να… διαρρεύσει την δικαίωση της πολιτικής του τεμαχισμού και της απόσπασης των αρχαίων της Βενιζέλου από το ΣτΕ.

Σε έναν συμβολισμό που βρίθει σαρκαστικών υπαινιγμών και ειρωνείας για τη σταύρωση του Πολιτισμού και την Ταφή των κοινών αγαθών. Που επί 18 αιώνες περίμεναν υπομονετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα καταστρέψει…

Και αυτό, όχι επειδή δεν υπήρχε τεχνική λύση εφικτή και εφαρμόσιμη για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό με τα αρχαία αμετακίνητα. Υπήρχε, μελετήθηκε, εγκρίθηκε και είχε αρχίσει να κατασκευάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς οι… άριστοι κομματικοί εγκάθετοι της κυβέρνησης της ΝΔ την εξαφάνισαν για να παραπλανήσουν δικαστές και κοινή γνώμη.

Το οριακό αποτέλεσμα 13 – 12 δείχνει από μόνο του τη μάχη που δόθηκε και τον διχασμό της ολομέλειας του ΣτΕ για ένα θέμα που ένωσε την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Δεν είναι ώρα για σχολιασμό της απόφασης, αφού δεν γνωρίζουμε ακόμη το σκεπτικό στο οποίο στηρίχθηκε. Όμως μπορούμε να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό. Πολλοί φίλοι που αγωνίστηκαν για την παραμονή των αρχαίων στη θέση τους λένε: «Χάσαμε». Το κακό είναι όμως ότι δεν χάσαμε μόνο εμείς

Ποιοι κέρδισαν;

Η συνταγή είναι «Follow the money». Ακολούθησε δηλαδή τη ροή του χρήματος και θα καταλάβεις. 19,5 εκ. Ευρώ δημόσιου χρήματος σε εποχή κρίσης εισέρρευσαν στα ταμεία της εργολαβικής εταιρείας, εξ αιτίας της ακινησίας του έργου του Μετρό της Θεσσαλονίκης από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Μια καθυστέρηση που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε με πρόσχημα την απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Εξ όνυχος το λέοντα.

Από την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για όσους επλήγησαν από την πανδημία, σύμφωνα με την οποία οι μόνες επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν είναι η Aegean και τα συστημικά ΜΜΕ, μέχρι την πολιτική στα εργασιακά, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, μόνιμα ευνοημένοι δεν είναι οι πολλοί, αλλά συστηματικά οι λίγοι των οικονομικών ελίτ.

Στα αρχαία του Μετρό θα έκαναν εξαίρεση;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.