Μένιος Φουρθιώτης: Το ανώνυμο τηλεφώνημα που βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ. να «δέσει» την υπόθεση

Της Άννας Κανδύλη

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της 21ης Απριλίου φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μπορέσει η αστυνομία να «δέσει» την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο ποινικών που έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαβιβαστικό της αστυνομίας υπόθεσης, στις 23.16 της 21ης Απριλίου άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του έδωσε κάποια σημαντικά απ’ ό,τι φάνηκε στην εξέλιξη της έρευνας, στοιχεία.

«Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο… με τον κολλητό του», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε…» δίνοντας τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης αναφέρεται επίσης: «Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων. Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον … και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον… Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μηνύματα στον …. και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιβαστικό προκύπτει ότι ο Φουρθιώτης «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του». Από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.