Χαρδαλιάς: Έως τις 15 Μαΐου τα sms – Ανοίγουν από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις, με κωδικό “6” στην εστίαση

Η υποχρέωση αποστολής των sms για τις μετακινήσεις θα ισχύσει έως την ημερομηνία άρσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή στις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Επίσης, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, από αύριο το πρωί θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

Από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι” δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική στα καταστήματα αυτά”.

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ.

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 11 παρά τέταρτο, είπε και πρόσθεσε ότι “σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας 11 ακριβώς”.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και θα αφορούν στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους σε αυτά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.