Καιρός το Πάσχα: “Μίνι καλοκαίρι” με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μεγάλη άνοδο. Θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τη Μεγάλη Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι πολλά από τα επικρατούντα ρεκόρ σημειώθηκαν το 2013 και το 2018.

Πηγή πληροφοριών: meteo.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.