Εμβόλια AstraZeneca, Johnson&Jonhson: Σύσταση της Εθνικής Επιτροπής να μην χορηγούνται σε εγκύους ή όσες προγραμματίζουν εγκυμοσύνη

Την τελευταία εβδομάδα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εξετάζει τι ακριβώς πρέπει να γίνει με τις έγκυες γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η Επιτροπή συστήνει οι έγκυοι αλλά και οι γυναίκες που σκοπεύουν και προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, να μην εμβολιαστούν με εμβόλια που έχουν αδενοϊό, δηλαδή της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι ειδικοί λένε “ναι” στα εμβόλια τύπου mRNA, για αυτές τις δύο κατηγορίες γυναικών. Σημειώνεται ότι αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39, προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ανακοινώσεις για το θέμα αναμένεται να γίνουν στις 6 απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σχετική τοποθέτηση έκανε το πρωί μιλώντας στο MEGA, Ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος, μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως είπε, η πρόταση είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες να εμβολιάζονται με τα εμβόλια τύπου mrna, και όχι με αυτά της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.