Χάος στα διόδια: Οι πολίτες αποφασισμένοι για Πάσχα εκτός Αθηνών – Η αστυνομία κατέβασε κόσμο και από τα ΚΤΕΛ

Εντατικοί και εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού αλλά ο κόσμος (παρά το ότι είναι μόνο η αρχή της εορταστικής περιόδου) είναι έτοιμος να φτάσει στους δικούς του ανθρώπους (εδώ και μήνες οικογένειες βρίσκονται ουσιαστικά χώρια) και να γιορτάσει την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, αυτή της Ανάστασης του Χριστού (φέτος γιατί πέρυσι δεν το είχαν επιτρέψει και πάλι οι κυβερνώντες).

Έτσι ούτε ο κακός σημερινός καιρός δεν σταματά τους πολίτες καθώς αυξημένη παρατηρείται το μεσημέρι του Σαββάτου η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας.

Στα διόδια της Ελευσίνας καταγράφηκαν ουρές που έχουν σχηματιστεί από τα οχήματα, όσο και τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Αστυνομίας, η οποία ζητά όλα τα απαιτούμενα για τη μετακίνηση έγγραφα, τα οποία αν οι επιβαίνοντες των οχημάτων δεν διαθέτουν, πρέπει να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν.

Οι έλεγχοι από την αστυνομία κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησης είναι καθολικοί στα διόδια καθώς και στις εισόδους και τις εξόδους των πόλεων. Από νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε οχήματα αλλά και σε λεωφορεία ΚΤΕΛ , εξετάζοντας τα έγγραφα των μετακινήσεων τους και διασταυρώνοντας τα στοιχεία.

Στα διόδια της Ελευσίνας (Αθηνών-Κορίνθου)οι δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιούν από κοινού ελέγχους με κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για να εξετάζονται οι βεβαιώσεις εργασίας που προσκομίζουν πολίτες ώστε να μετακινηθούν εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητάς τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί σταματούν τα διερχόμενα οχήματα και ζητούν από οδηγούς και επιβάτες τις βεβαιώσεις εργασίας τους. Στη συνέχεια ο αστυνομικός παραδίδει στον επιθεωρητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας το έγγραφο και εκείνος με τη σειρά του κάνει επιτόπου διασταύρωση των στοιχείων από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

«Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να αποτρέψουμε ουσιαστικά τις άσκοπες μετακινήσεις και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύονται οι πολίτες αυτές τις ελάχιστες εξαιρέσεις που δίνει τη δυνατότητα ο νόμος για να μετακινούνται από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα.  Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και όχι η βεβαίωση των παραβάσεων», επισημαίνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αστυνόμος Β’ και εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, που βρέθηκε σήμερα από το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ προσθέτει «ότι η κίνηση εξελίσσεται σε κανονικά επίπεδα παρά το γεγονός ότι στο σημείο των διοδίων παρατηρείται μια μικρή ανάσχεση λόγω του ότι τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ σταματούν καθολικά τα οχήματα».

Σε περίπτωση που κάποιος μετακινείται άσκοπα και χωρίς να προβλέπεται του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ μάλιστα σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή ψευδών δικαιολογητικών υπάρχει η δυνατότητα επιβολής προστίμων 500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται, κατά περίπτωση και υπό προϋποθέσεις να υπάρξουν και ποινικές συνέπειες.

Η κ. Ροτζιώκου υπογραμμίζει ότι σκοπός είναι επίσης να «καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι έχει απομείνει πραγματικά ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Όσα οχήματα και επιβάτες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παίρνουν τον δρόμο της αναστροφής και της επιστροφής.

Κάτι τέτοιο συνέβη μάλιστα λίγο μετά τις 11 το πρωί σήμερα στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, όταν άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ και πραγματοποίησαν έλεγχο σε κάθε επιβάτη του με αποτέλεσμα όσοι δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα να τους ζητηθεί να κατέβουν από το ΚΤΕΛ! Και δεν ήταν όπως αναφέρουν πληροφορίες μία η περίπτωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.