Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό ανά ηλικιακή ομάδα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά της Covid-19, και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την πανδημία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι η ηλικιακή ομάδα 30-39 θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί νωρίτερα. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει 27 Απριλίου. Είπε ακόμη ότι τον Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες με ηλικίες 50-54.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους “από το πρωί και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 45.000 εμβολιασμοί και αναμένεται να ξεπεράσουμε ως το τέλος της ημέρας τους 50.000”. Παράλληλα επεσήμανε πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 1.870.000 είναι συμπολίτες που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ένα ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού 17,8% και 875.000 και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 7,4%.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής ανά ηλικιακή κατηγορία επεσήμανε:

“Στους πολίτες άνω των 85 ετών το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 65,7% αν συνυπολογιστεί και το ποσοστό αυτών που έχουν κλείσει ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 80-84, το 61% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 66% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 75-79, το 68% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το ποσοστό ανεβαίνει στο 77% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 70-74 το 50% έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 70,57% με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού σύμφωνα με την εικόνα μέχρι στιγμής.

Στην ηλικιακή ομάδα 65-69 το 27% έχει εμβολιαστεί την πρώτη δόση και 68,5% έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού

Στην ηλικιακή ομάδα 60-64 το 51% έχει εμβολιαστεί και το 60% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού”.

Ακολούθως τόνισε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και σημείωσε: “Έχουμε κάνει στη χώρα μας περισσότερα από 2,5 εκατ. εμβόλια με ελάχιστα συμβάντα και το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Στην πατρίδα μας έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 440.000 συμπολίτες μας, ενώ στην Ευρώπη και το Ην. Βασίλειο περισσότερα από 50 εκατ. άνθρωποι που έχουν αναφερθεί ελάχιστα συμβάντα και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα συντριπτικά στοιχεία νόσησης από τον κορονοϊό όσον αφορά και τη νοσηρότητα και τη θνητότητα ή ακόμη και την πιθανότητα θρομβώσεων από το εμβόλιο”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.