Σε Κόσοβο ή Βοσνία τα ίχνη του Χρήστου Παππά;

Σε «απρόσιτες περιοχές» της σερβικής πλευράς του Κοσόβου ή της Βοσνίας, εντοπίζονται τα ίχνη του καταδικασμένου υπαρχηγού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστου Παππά, όπως αναφέρει αξιωματούχος του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών στο Vice.com, ο οποίος επισημαίνει ότι «το πιο λογικό είναι να κρύβεται εκεί, μαζί με τους μοναχούς, δεν ξέρω όμως ποιος μπορεί να τον συλλάβει σε αυτές τις περιοχές».

Ο τρόπος που ο Παππάς βρέθηκε εκεί, «περιλαμβάνει αποστάτες μοναχούς, ακροδεξιούς αστυνομικούς και έναν καταδικασθέντα εγκληματία πολέμου», σημειώνει το Vice, στο οποίο, μιλά ένα στέλεχος  κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρώπης, με προϋπηρεσία σε μυστικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια την περασμένη δεκαετία, και εξηγεί: «Στην Ελλάδα κάποια στιγμή θα τον έπιαναν. Για αυτό και είναι πιθανότατα με ακροδεξιούς Σέρβους, οι οποίοι τον βοήθησαν να ξεφύγει. Άλλωστε, έχει σχέση με τον Σέσελι που ξεκινά από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία».

Σημειώνεται ότι, ο Βόισλαβ Σέσελι είναι πρόεδρος του εθνικιστικού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος και πρώην αντιπρόεδρος της Σερβίας, που έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Το 2017 επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη και έδωσε συνέντευξη Τύπου, μαζί με την Χρυσή Αυγή.

«Πιστεύουμε μια παρανοϊκή σερβική αίρεση τον βοήθησε να διαφύγει», συνέχισε το στέλεχος  κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρώπης, κάνοντας αναφορά στην Μονή Εσφιγμένου στο Άγιος Όρος, με τον επίσημο επικεφαλής της Μονής, Βαρθολομαίο , να υπογραμμίζει στο Vice ότι, «όταν έμαθα ότι εξαφανίστηκε ο Παππάς, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως τον είχαν στο μοναστήρι».

«Ακόμη και αν δεν ήταν ο ίδιος εκεί, ήταν αυτοί που τον βοήθησαν … έχουμε πληροφορίες ότι το Άγιο Όρος ήταν μέρος της διαδρομής προς τη Σερβία ή το Κόσοβο», δήλωσε με τη σειρά του αξιωματούχος της ΕΛΑΣ. «Ακόμη τον ψάχνουμε, όπως και κάθε στοιχείο, στην Ελλάδα … αλλά νομίζω ότι τον κρύβουν οι Σέρβοι φίλοι του».

«Η υπόθεση πάντως ταχύτατα μετατρέπεται σε λεκέ στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας, το “λίκνο της δημοκρατίας” που έχει μεγάλο πρόβλημα από Ναζί και αυτή η αίσθηση  συνεργασίας κεντροδεξιάς-ακροδεξιάς κάνει τα θύματα της Χρυσής Αυγής να αναρωτιούνται, οι σχέσεις με τα κόμματα, την πανίσχυρη και συντηρητική Εκκλησία που ενίοτε θεωρεί πως η ίδια είναι ο ρυθμιστής του τι είναι ελληνικό, με τα σώματα ασφαλείας, αν τελικά ο Παππάς θα εκτίσει ποτέ την ποινή φυλάκισής του», επισημαίνει χαρακτηριστικά το Vice.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.