Ο υπαρκτός σουρεαλισμός συνεχίζεται και με τους άριστους!

Ο Γιωργάκης ήθελε να μας κάνει Δανία (ή Σουηδία, δεν θυμάμαι καλά) του Νότου.

Ο Αλέξης, ως πιο αριστερός, που μάλιστα είχε εντρυφήσει στον Αλτουσέρ (χα χα χα) ήθελε να μας κάνει Βενεζουέλα!

Κάτι είναι κι αυτό, διότι αν τυχόν κυβερνούσε ο Κουτσούμπας, πιο πολύ για Αλβανία, ή έστω Βουλγαρία (των ‘70ς) μας έκοβα…

Τελικά, ήρθε ο Κυριάκος και γίναμε … Κολομβία.

Άγιο είχαμε, που λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος (πρώην πασόκος σημιτικός, και ένα φεγγάρι συριζαίος).

Βέβαια δεν παράγουμε καφέ, ούτε έχουμε (μαύρα) έσοδα δισεκατομμυρίων από παραγωγή κάνναβης, κόκας, κλπ. με το χρήμα να κυκλοφορεί και να μοιράζεται διαστρωματικά, αλλά τουλάχιστον έχουμε όλα τα υπόλοιπα συμπαρομαρτούντα.

Εκτελέσεις, δολοφονίες, διαφθορά, συμβόλαια θανάτου, «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές, και ένα νέο φρούτο που ακούω αυτές τις μέρες στις ειδήσεις, την Greek Mafia!

Με διάφορους pundits να πέφτουν από τα σύννεφα μαθαίνοντας για την εν ψυχρώ δολοφονία, μέρα μεσημέρι, ενός δημοσιογράφου που ασχολιόταν με το (παρα)αστυνομικό ρεπορτάζ, και μάλιστα μπροστά στο σπίτι του.

Είναι δυνατόν; Αναρωτιούνται… λες και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και με την αστυνομία, μέσω συνδικαλιστών, να δηλώνει πως είναι θέμα τιμής να πιάσει τους δολοφόνους.

Βέβαια, την τελευταία φορά που το άκουσα αυτό, έπιασαν μάλλον λάθος άνθρωπο. Αναφέρομαι στον περίφημο Ινδιάνο, που τελικά αντί για ρεσάλτο αλά Κομάντσι στη μηχανή της ΔΙΑΣ, έπαιζε μπάσκετ αλά Φασούλα σε άλλη μακρινή γειτονιά.

Και με τον πρωθυπουργό να δίνει σαφείς εντολές στον αρμόδιο υπουργό για να πράξει τα δέοντα.

Λες και χρειάζεται πρωθυπουργική παρέμβαση, ή ακόμη και υπουργική, για να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της.

Αυτά μόνο στο Ελάντα συμβαίνουν.

Μόνο εδώ χρειάζεται η πολιτική βούληση για να γίνουν τα αυτονόητα.

Γι’ αυτό και είναι τόσο «πολιτικοποιημένη» η κοινωνία μας.

Διότι ακόμη και απλά ζητήματα της καθημερινότητάς μας, εξαρτώνται από το ποιος είναι Γενικός Γραμματέας ή υφυπουργός.

Γι’ αυτό και στις πιο προχωρημένες και αναπτυγμένες χώρες ο περισσότερος κόσμος είναι απολιτίκ.

Διότι εκεί το σύστημα λειτουργεί από μόνο του, και δεν χρειάζεται εκλεγμένους μαθητευόμενους μάγους για να του αλλάξουν τα φώτα, πειραματιζόμενοι στου κασίδη το κεφάλι.

Και βέβαια, άντε και τους έπιασε τους δολοφόνους η αστυνομία. Μετά τι;

Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι; Ως είθισται;

Ή θα καταδικαστούν σε ισόβια (ακόμη και σε δεύτερο βαθμό), αλλά θα είναι έξω σε 7-8 χρονάκια το πολύ, με μπόλικες ενδιάμεσες άδειες;

Η θεσμοθετημένη ατιμωρησία γεννά ανομία, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι οι παραβατικοί που θεωρούν τη χώρα μας Ντίσνεϊλαντ των κακοποιών.

Τι να φοβηθεί ένας σκληροπυρηνικός (ημεδαπός ή αλλοδαπός) κακοποιός;

Την αστυνομία; Τη δικαιοσύνη;

Εξάλλου, είπαμε, και να συλληφθεί κάποιος, και να καταδικαστεί τελεσίδικα, υπάρχει ο νόμος Παρασκευόπουλου (και όχι μόνο) που θα τον επανεντάξει σε λίγα μόνο τέρμινα στη κοινωνία… σωφρονισμένο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της μπανανίας μας είναι οι κάμερες.

Που απ’ όσο γνωρίζω απαγορεύονται σε δημόσιους χώρους, πλην συγκεκριμένων σκοπών π.χ. τροχαία κίνηση, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων (δείτε παρακάτω Σημείωση).

Διότι είμεθα χώρα δημοκρατική, και πάνω απ’ όλα βάζουμε τα δικαιώματα του πολίτη.

Λες και η Βρετανία φερ’ ειπείν, που έχει πνιγεί στις κάμερες, είναι απολυταρχική.

Ή λες και η Αμερική, που έχει κανονικές φυλακές, και κανονικές ποινές για τους εγκληματίες, και κάμερες παντού, είναι κι αυτή ελλειμματική σε θέματα δημοκρατίας. Παρεμπιπτόντως, εκεί στην Αμερική, στο προπύργιο του «ολοκληρωτισμού», και οι εισαγγελείς, και οι δικαστές, ακόμη και οι αρμόδιοι της ύδρευσης (μαζί με όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους αξιωματούχους) εκλέγονται απ’ ευθείας από τον λαό.

Αλλά τι ξέρουν αυτοί; Που όταν εμείς γράφαμε Οδύσσειες εκείνοι κυνηγιόντουσαν στα δένδρα…

Επανερχόμενος στις κάμερες, που απαγορεύονται, θυμίζω ότι κάθε φορά που γίνεται ένα σοβαρό έγκλημα η αστυνομία τρέχει και παρακαλάει να βρει βίντεο των δραστών από κάμερες ιδιωτών σε καταστήματα και κατοικίες.

Και παρά πολλές φορές αυτό το οπτικό υλικό βοηθάει στην εξιχνίαση κάποιου στυγερού εγκλήματος.

Ναι, αλλά οι κάμερες απαγορεύονται… εδώ έχουμε δημοκρατία, όχι παίξε γέλασε.

Παραλογισμός; Όχι… απλά νεοελληνικός σουρεαλισμός.

Ο οποίος συνεχίζεται αμείωτος, σε όλες τις εκφάνσεις, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που κυβερνούσαν οι πούροι αριστεροί προοδευτικοί του στυλ Μπαλάφα, Κυρίτση, Κουράκη, και λοιπών δημοκρατών που πολιτεύονταν με αριστερό πρόσημο και πάνω απ’ όλα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Διότι δεν είναι δυνατόν, λέει η κυρά Σούλα, να παρακολουθεί το κράτος τις μετακινήσεις μου. Δεν είναι δυνατόν να ξέρει σε ποιο κομμωτήριο ή νυχάδικο θα πάω.

Όπως διαμαρτύρεται και στα σόσιαλ μύδια, που ο Ζούκενμπεργκ παρακολουθεί αν ανεβάζει Κιάμο ή Τσαλίκη… κι αυτό είναι απαράδεκτο σε μια δημοκρατική κοινωνία, ωρύεται.

Σε λίγο θα μας αναγκάσουν και να κάνουμε σελφ τεστ για τον κορονοϊό, λέει, χώρια τα υποχρεωτικά εμβόλια για να μας ελέγχει ο … Γκέιτς.

Με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει την αέναη πορεία της προς τη κατρακύλα, ασχέτως αν οι πολίτες ψήφισαν του άριστους νοικοκυραίους για να μπει μια τάξη στο μπάχαλο.

Και οι οποίοι άριστοι μοιάζουν να τα έχουν χαμένα, με την ανεπάρκειά τους να ξεχειλίζει σε όλα τα μέτωπα.

Χώρια που τώρα εκτός από τους συριζαίους, που μιλάνε για σκοτεινές κολεγιές με επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν απέναντί τους και τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, που με «πρόσχημα» τον πατριωτισμό, απειλούν την παντοδυναμία τους ακόμη και την επανεκλογή τους, που άμα έρθει θα έρθει μόνο σε συνεργασία με τους συριζαίους που λέγαμε, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι περήφανες εθνικές πολιτικές, για τις οποίες όμως υπάρχει πλήρης ταύτιση των δυο «παρατάξεων», όπως ταύτιση υπάρχει και στο μεταναστευτικό (βλ. μπόλιασμα), αλλά και σε άλλα όπως η «φιλεύσπλαχνη» και πάνω απ’ όλα δημοκρατική αντιμετώπιση των κακοποιών.

Εν κατακλείδι, ο σουρεαλισμός συνεχίζεται.

Υπομονή λοιπόν, και να φοράτε τη μάσκα σας μη τυχόν και σας πιάσει ο Νικ Χαρντ (που χάθηκε αυτός;), και τρέχετε να πλΕρώνετε κερατιάτικα…

Σημ-Η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται μόνο στο μέτρο που είναι απαραίτητο και όταν οι επιδιωκόμενοι κατά το άρθρο 3 του ΠΔ 75/2020 σκοποί, της πρόληψης ή καταστολής της εγκληματικότητας και της διαχείρισης της κυκλοφορίας δεν μπορούν να επιτευχθούν εξίσου αποτελεσματικά με άλλα ηπιότερα μέτρα.

Με την απόφαση που εκδίδεται κατά την παρ. 1 του άρθρου 12 του παρόντος για την εγκατάσταση των συστημάτων επιτήρησης αιτιολογείται ειδικώς η συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων που δικαιολογούν την επιτήρηση συγκεκριμένου χώρου. Ειδικώς για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης για την πρόληψη ή καταστολή των εγκλημάτων απαιτείται να συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελούνται ή πρόκειται να τελεσθούν στον συγκεκριμένο χώρο ποινικά αδικήματα από τα αναφερόμενα στο άρθρο 3 του παρόντος.

Η συνδρομή επαρκών ενδείξεων αιτιολογείται με την αναφορά πραγματικών στοιχείων όπως, ιδίως, στατιστικών ή εμπειρικών δεδομένων, μελετών, εκθέσεων, μαρτυριών, πληροφοριών για τη συχνότητα, το είδος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εγκλημάτων που τελούνται σε συγκεκριμένο χώρο, καθώς και για την, βάσει των ανωτέρω στοιχείων, πιθανολογούμενη εξάπλωση ή μεταφορά της εγκληματικότητας σε άλλο δημόσιο χώρο.

Η επιτήρηση κρίνεται απαραίτητη όταν, κατ’ εκτίμηση των ανωτέρω πραγματικών στοιχείων, σχηματίζεται η εύλογη πεποίθηση ότι στους συγκεκριμένους δημόσιους χώρους απειλούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

Κοινώς: Πιασ’ το αυγό και κούρευτο…

Πηγή: antinews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.