Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ – “Πιο ισχυροί από ποτέ οι δεσμοί μας με τις ΗΠΑ”

Στη Σούδα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”. Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σούδα επισκεπτόμενος το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ” και πρόσθεσε τα εξής:

“Η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Η βάση της Σούδας είναι η μόνη που μπορεί να φιλοξενήσει αμερικανικά πλοία αυτού του μεγέθους καθώς η χώρα μας ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών της. Η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ αποκτά ολοένα και περισσότερη σημασία. Αυτή την εβδομάδα, καθώς γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις ΗΠΑ. Δεσμοί που δεν είναι μόνο στρατιωτικοί, οικονομικοί, πολιτικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί. Ενθυμόμαστε ότι ο Αδαμάντιος Κοραής αλληλογραφούσε με τον Τόμας Τζέφερσον. Και δεν ξεχνάμε ότι στην 22η στροφή για τον Ύμνο στην Ελευθερία υπάρχει αναφορά του Διονύσιου Σολωμού στη γη του Βάσινγκτον. Οι δεσμοί που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερο ισχυροί παρά ποτέ και θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο Μπάιντεν για το πολύ θερμό μήνυμα με το οποίο ο ίδιος χαιρέτησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.