Κορονοϊός-Χάρτης ECDC: Στο “κόκκινο” για 2η εβδομάδα ολόκληρη η Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Στο «κόκκινο» παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ολόκληρη η Ελλάδα στον αναθεωρημένο χάρτη με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Πρόκειται για χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Τώρα τι σημαίνει το κόκκινο χρώμα για τη χώρα μας; Σημαίνει ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ταυτόχρονα στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «κίτρινο», όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο». Τα Ιωάννινα, μάλιστα, άλλαξαν χρώμα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασαν και αυτά στο «κόκκινο».

Στο πορτοκαλί πλέον βρίσκεται μόνο η Θράκη και μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.