Ν. Μαριάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: H CETA δίνει τη δυνατότητα να παράγεται φέτα μαϊμού


Στην πανελλαδική σύσκεψη των κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε Σάββατο το μεσημέρι στον Τύρναβο της Λάρισας, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την προστασία της φέτας από τη εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά (CETA), συμμετείχε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ο κ. Μαριάς σε δήλωση του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε πως αυτό που συμβαίνει με την CETA είναι πως ανοίγει ο δρόμος ώστε η φέτα από ΠΟΠ να μετατραπεί σε κοινή ονομασία και άρα να χάσει το μονοπώλιο που έχει.
«Η φέτα ως ΠΟΠ έχει μια μονοπωλιακή λειτουργία μέσα στην ΕΕ και απαγορεύεται να χρησιμοποιεί τον τίτλο φέτα οποιοσδήποτε παραγωγός δεν είναι σε συγκεκριμένα γεωγραφικά πλαίσια. Αν κυρωθεί η CETA δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς εκτός της γεωγραφικής περιοχής που προστατεύεται όπως είναι του Καναδά να παράγουν φέτα “μαϊμού”» σημείωσε.
Επίσης είπε πως ο τρόπος παραγωγής της φέτας είναι συγκεκριμένος καθώς «χρησιμοποιείται κυρίως πρόβειο γάλα και λίγο κατσικίσιο, αλλά και τα αρνιά που παράγουν το γάλα βόσκουν σε συγκεκριμένες περιοχές, ορεινές ή ημιορεινές, με ήπιο χειμώνα και θερμό καλοκαίρι».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.