«Εορταστικό» 4ήμερο με άνω των 1,7 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων!

Με δεκάδες συλλήψεις και πρόστιμα που ξεπερνούν το 1,7 εκατ. ευρώ «γιόρτασαν» το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και τα κούλουμα οι αρμόδιοι ελεγκτές της τήρησης των μέτρων περιορισμού κατά του κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα, ο απολογισμός των ελέγχων τήρησης των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού από την περασμένη Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα, είναι 64 συλλήψεις και πρόστιμα συνολικού ύψους 1.711.350 ευρώ. Οι περισσότερες συλλήψεις αφορούσαν ιδιοκτήτες οικιών για οργάνωση συναθροίσεων, αλλά και καταστημάτων για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το τετραήμερο συνολικά 307.237 ελέγχους (οι 260.656 από την ΕΛ.ΑΣ.) και κατέγραψαν 5.423 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Σε μια επιχείρηση επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες, ενώ βεβαιώθηκαν τρεις παραβιάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.