Θεσσαλονίκη: Ουρές στους φούρνους για μια λαγάνα – Γεμάτο κόσμο και το Καπάνι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ανήμερα Καθαράς Δευτέρας και έξω από τους φούρνους της Θεσσαλονίκης σχηματίζονται ουρές έξω από τους φούρνους για να προμηθευτούν την παραδοσιακή λαγάνα. Η τιμή για τη λαγάνα στη Θεσσαλονίκη -παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%- κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα: Από 2,20 ευρώ και 3 ανά τεμάχιο, ενώ σε συνοικιακούς φούρνους πωλείται ακόμη και κάτω από δύο ευρώ.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες έξω από τον φούρνο της Μαρτίου, έναν από τους πλέον δημοφιλής της Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι αρκετοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν -αν χρειαστεί- και εταιρείες «ντελίβερι» προκειμένου να κάνουν παράδοση της λαγάνας κατ’ οίκον.

Γεμάτο κόσμο είναι από σήμερα νωρίς το πρωί και το Καπάνι στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί καταναλωτές βγήκαν για να ψωνίσουν θαλασσινά από τα ιχθυπωλεία για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι περισσότεροι προτιμούν φρέσκα θράψαλα, χταπόδια, σουπιές, μύδια και γαρίδες, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και λίγος χαλβάς.

 

«Ξεκινησε να έχει κίνηση από τις 9:00 το πρωί και περιμένουμε να είναι έτσι μέχρι τις 4:00 περίπου», αναφέρει στο ThessToday.gr, ο κ. Μιχάλης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Καπάνι. «Και τις προηγούμενες ημέρες ήταν καλά, το Σάββατο είχαμε κόσμο μέχρι τις 6:00», συμπληρώνει.

Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, η κίνηση κυμαίνεται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, αλλά η σημερινή μέρα αποτελεί ανάσα. Όπως αναφέρουν οι ιχθυοπώλες, όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση για τους Θεσσαλονικείς, δεν γίνεται να μην αγοράσουν τα υλικά για το γεύμα τους.

Πηγή πληροφοριών, ΦΩΤΟ :THESSTODAY.GR

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.