Η Ελλάδα απέρριψε πρόταση για συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου και τωρα αυτό θα παρασκευάζεται στην Ιταλία

Συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Ρωσία και Ελλάδα συζήτησαν για παραγωγή του Sputnik V στη χώρα μας και η ελληνική πλευρά, όχι μόνο δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά προχώρησε και σε σχόλια γεμάτα καχυποψία και υποτίμηση για το ρωσικό εμβόλιο!

 

Έτσι άρπαξε την ευκαιρία η Ιταλία και τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η ιταλική παραγωγή Το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο επισημαίνει ότι ελπίζει πως 10.000.000 δόσεις του Sputnik V θα μπορούν να παραχθούν στην Ιταλία έως το τέλος του έτους.

Παράλληλα η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και για ανάλογες συμφωνίες σε Γερμανία και Γαλλία. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη Μόσχα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τις δυτικές εταιρείες στη μεγέθυνση της παραγωγής του εμβολίου της, μολονότι το ανέπτυξε με μεγάλη ταχύτητα.

Η Ελλάδα έχασε μια πραγματικη ευκαιρία να παράγει ένα αξιόπιστο εμβολιο και έμεινε να πανηγυρίζει τους μπαφους του Αδωνι που τους παρουσιάζει και σαν δική του επιτυχία ενώ ακόμη και αυτή η συμφωνία ήταν των προηγούμενων.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.