Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Κάντε κάτι για τους διασωληνωμένους που δεν βρίσκουν ΜΕΘ

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος σε δήλωσή του, «συγγενείς σε απόγνωση μας παίρνουν τηλέφωνο από το πρωί και ζητάνε να αναδείξουμε ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ για διασωληνωμένους ασθενείς.

Κραυγή απόγνωσης απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, με διασωληνωμένους ασθενείς που δεν βρίσκουν ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό και άλλες παθήσεις βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ΝΙΚΑΙΑ πέντε, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τρεις, στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένας. Πολλούς διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κορωνοϊό έχει το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, το ΤΖΑΝΕΙΟ, ο ΕΡΥΘΡΟΣ και άλλα νοσοκομεία.

«Ο θάνατός σου η ζωή μου…Ψάχνουν αναπνευστήρες για τους ασθενείς», συνεχίζει η δήλωση του κ. Γιαννάκου, ο οποίος προσθέτει:.

«Κάντε κάτι. Λέτε ότι φτιάξατε 1300 ΜΕΘ. Που είναι; Λέγατε ότι η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Ποιο νοσοκομείο όμως διαθέτει κενές κλίνες να γίνουν διακομιδές; Η ΜΕΘ σε κοντινούς νομούς από την Αττική είναι γεμάτες.

Λέγατε ότι θα κάνατε αεροδιακομιδές. Κάνατε μόνο τρεις από ηπειρωτικές περιοχές και ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για να φτάσουν από τη Δράμα στην Αττική. Πέθαναν και οι τρεις ασθενείς. Σωστά εγκαταλείφθηκε η ιδέα. Ολιγωρήσατε».

«Η μόνη λύση είναι επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που θα τις διαχειρίζεται αποκλειστικά και μόνο το ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ. Δεν επιτρέπεται νοσοκομεία μεγάλα που νοσηλεύουν πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό να μην έχουν αναπτύξει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιου πλην του ΚΑΤ, ακόμη και να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ το κρατάνε για τις δικές τους ανάγκες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχει ως εξής:

ΚΑΤ. 38 ασθενείς 3 κενές κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς. Γεμάτη.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ασθενείς. Γεμάτη.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ασθενείς. Γεμάτη.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 57 ασθενείς. Μία κενή κλίνη.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 14 ασθενείς. Γεμάτη.

ΝΙΜΙΤΣ. 6 ασθενείς. Γεμάτη.

ΕΛΠΙΣ 6 ασθενείς. Γεμάτη.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 79 ασθενείς 5 κενά χθές βράδυ.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 12 ασθενείς και 4 διασωληνωμένοι στη μαφ. Γεμάτες.

ΑΤΤΙΚΟ. 39 ασθενείς. 4 κενά.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 17 ασθενείς.Γεμάτη.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ασθενείς.Γεμάτη.

ΤΖΑΝΕΙΟ. 10 ασθενείς. Γεμάτη.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.