Κορονοϊός: Ανοίγει στις 16 Μαρτίου η εστίαση στην Κύπρο – Πώς θα λειτουργεί

Μερική άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην Κύπρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, από τις 16 Μαρτίου θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών. Έτσι η πιο πάνω απόφαση ισχύει για τις παρακάτω κατηγορίες χωρών εστίασης: Εστιατόρια, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, μπαρ, σνακ-μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά και η χρησιμοποιούνται μόνο για την προπαρασκευή φαγητών και ποτών από το προσωπικό του υποστατικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν καθορίζεται μέγιστος αριθμός ατόμων στους εξωτερικούς χώρους των υποστατικών εστίασης.

Ο αριθμός των ατόμων προκύπτει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, στη βάση των τετραγωνικών μέτρων του κάθε υποστατικού και νοουμένου ότι εφαρμόζεται το μέτρο απόστασης όπως καθορίζεται στο σχετικό πρωτόκολλο.

Με πληροφορίες από το Sigmalive.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.