Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το δηλητήριο που στάζετε συνειδητά στην ελληνική κοινωνία είναι ανεπίτρεπτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του “έκλεισε” την πρωινή συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. “Σας είδα ιδιαίτερα αποσταθεροποιημένο κ. Τσίπρα στη δευτερολογία σας, μέχρι και τον Αμερικανό Πρόεδρο τον είπατε Τζον ενώ λέγεται Τζο, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε ενώ σας δόθηκε η ευκαιρία να χαμηλώσετε τους τόνους, να επενδύετε στην ένταση, στην πόλωση και τον ψεύτικο διχασμό. Καταλήγω να πιστεύω ότι είναι το μόνο που ξέρετε και μπορείτε να κάνετε καλά. Είναι μια στρατηγική, την οποία έχετε υπηρετήσει με συνέπεια στο παρελθόν. Είναι η ίδια στρατηγική που σας έφερε στην εξουσία” ανέφερε.

“Το πολιτικό σας βιογραφικό άρχισε να γράφεται και να ενισχύεται στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους οποίους χρησιμοποιήσατε για να τροφοδοτήσετε την τυφλή οργή, τα πιο αρνητικά συναισθήματα στην ελληνική κοινωνία για να έρθετε και να καβαλήσετε ένα ρεύμα αγανάκτησης και θυμού, σε έναν βαθμό δικαιολογημένο, προσφέροντας ψεύτικες λύσεις, οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς στην πορεία. Θα σας το ξαναπώ, η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει και έχει συνειδητοποιήσει και τις οποίες δικές της ευθύνες και τις ευθύνες των πολιτικών ταγών. Το 2021 αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ξαναστήσετε ένα τέτοιο σκηνικό κοινωνικής έντασης είστε βαθιά γελασμένος. Όχι γιατί προεξοφλείτε την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που θα σας ακολουθήσει σε αυτό το δρόμο” πρόσθεσε.

“Η νεολαία την οποία επικαλείστε συνέχεια, δεν είναι μια νεολαία η οποία ακούει τον λόγο τον οποίο αρθρώνετε, είναι μια νεολαία βαθιά προβληματισμένη και ταυτόχρονα ώριμη. Είναι μια νεολαία θυμωμένη, γιατί η πανδημία της στέρησε ένα χρόνο ελευθερίας, είναι μια νεολαία ,η οποία όταν θα δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις και θα μπει στο πανεπιστήμιο, δεν θέλει να πάει σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα είναι κατειλημμένο από μπαχαλάκηδες, θέλει να βρει ένα καθαρό πανεπιστήμιο με καλές υποδομές και καθηγητές” τόνισε.

“Το ότι είστε εκτός εποχής και κλίματος είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς, αφορά το κόμμα σας” συμπλήρωσε.

Όσο και αν εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι απέτυχε η Ελλάδα στην διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα απαντώ με πραγματικά στοιχεία

“Όσο κι αν συνεχίζετε να λέτε ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα συνεχίσω να απαντώ με τα πραγματικά στοιχεία, που γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες.Μιλάτε για χιλιάδες θανάτους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών και παραγνωρίζετε το γεγονός ότι αυτή η χώρα η οποία είχε ένα αδύναμο σύστημα υγείας κατάφερε και πέτυχε σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες χώρες, ένα βαθμό κοινωνικής συναίνεσης, τήρησης δύσκολων και σκληρών μέτρων για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις ανθρώπινες απώλειες” περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας “όσο ισχυρίζεστε ότι η Ελλάδα απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας τόσο θα έρχομαι εδώ και θα σας λέω είστε ψεύτης. Για ακόμη μια φορά είστε ψεύτης και ξέρετε κιόλας ότι λέτε ψέματα. Ο μόνος λόγος που το κάνετε είναι για να επενδύσετε πάνω στην αγανάκτηση, στον θυμό, στα συναισθήματα που αυτή η αναπόφευκτη κρίση προκαλεί. Αυτό κάνετε και το κάνετε ενερυθρίαστα”.

“Το δηλητήριο, το οποίο συνειδητά στάζετε αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο” υπογράμμισε.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στο δίλημμα: προστασία της ανθρώπινης ζωής ή ενεργό παρότρυνση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις. «Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το οποίο κάνετε είναι επικίνδυνο; Πηγαίνει πιο πίσω τη δυνατότητά μας να ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία» τόνισε. «Λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, από την πρώτη στιγμή που προτάθηκε ως ιδέα. Και σας ρωτώ αν το πετύχουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η κυβέρνηση ωφελείται ή ωφελείται ο ξενοδόχος από της Ρόδο ή από την Κρήτη επειδή θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες στην Ελλάδα; Eίναι καλό ή κακό για τη χώρα αυτό;» πρόσθεσε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας από τον ελληνικό λαό. «Ό,τι και αν πείτε ό,τι και αν λέτε, ό,τι και αν κάνετε όσο και να θέλετε να την παρουσιάζετε καταστροφική, αυταρχική, οι πολίτες γνωρίζουν και θα αποφανθούν».

“Κύριε Ραγκούση είπατε κάτι; Ότι κάναμε τη Νέα Σμύρνη Εξάρχεια; Μάλιστα, το ανάποδο έγινε, οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων πήγαν στη Νέα Σμύρνη, με τους οποίους κάνετε παρέα διαδηλώσεις. Και τάχα δεν το ξέρετε” απάντησε σε όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι “Σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και χαμηλούς τόνους, ξεκινήσατε και ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής, ενώ είχατε τη δυνατότητα να ρίξετε τους τόνους και 18 φορές χρησιμοποιήσατε το ρήμα “κατηγορώ”. Εγώ δεν σας κατηγορώ, σας λέω απλά, ότι για ακόμη μια φορά, ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως Πρωθυπουργός, είστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αντιπολίτευσης”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.