Μητσοτάκης: Τα τέσσερα μέτρα για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το πώς μπορεί να ενισχυθεί το πλαίσιο που θα διασφαλίσει περαιτέρω ότι τα φαινόμενα αστυνομικής βίας θα περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως υπογράμμισε, όλες οι δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, Άμεση Δράση, ΔΕΛΤΑ, θα πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου, “για να μην μπορεί κανείς να κατασκευάζει γεγονότα κατά το δοκούν”, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. “Θέλω την ξεκάθαρη θέση σας κ. Τσίπρα, αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτήν την πρόταση. Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς”.

Αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασία με άλλες αστυνομίες, όπως τη γαλλική και τη βρετανική, προκειμένου να ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ “τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε εκ των προτέρων αν κάποιος αστυνομικός, νέος, υποψήφιος, έχει ροπή στη βία που τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει αυτό το βαρύ λειτούργημα”.

“Τρίτον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει μια δέσμευση να φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών και τέταρτον ο Συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.