Στημένο coin-flip…(αναστροφή νομίσματος)

Οταν καταλάβουμε ότι και από την πλευρά της ΝΔ αλλά και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διάφοροι ακραίοι, ρίχνουν λάδι στη φωτιά για να συσπειρωθούν οι ακροδεξιοί στους μεν και οι ακροαριστεροί στους δε, ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε μια συζήτηση σαν λαός για να βγούμε από το βούρκο.
Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κορώνα κερδίζουν και γράμματα χάνουμε..!
Ίσως είναι αργά για να καταλάβουν όσοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή όσοι χτυπάνε είτε ως αστυνομικοί είτε ως διαδηλωτές, ότι ούτε αυτοί που έχουν γκλοπ δεν προστατεύουν με το να χτυπούν κόσμο, ούτε όμως αυτοί που ρίχνουν τις μολότοφ ότι αλλάζουν τα κακώς κείμενα του κόσμου με αυτή τους την πράξη
Δυστυχώς είναι απλώς οι πιο αδύναμοι, εκείνοι που παρασύρονται και ειναι οι χρήσιμοι του συστήματος ώστε να πετυχαίνει αυτό που θέλει.
Έχει αποδειχθεί ότι η αστυνομία έχει χάσει την αξιοπιστία της, δεν ήταν με το πλευρό του λαού σε δύσκολες συνθήκες, εκεί που ίσως όφειλαν να δείξουν περισσότερο χαρακτήρα. Η αστυνομία έχει γίνει έρμαιο του κάθε πολιτικού Νέρωνα που αρέσκεται στο να καταστρέφει πρώτα απ όλα τον λόγο ύπαρξης της αστυνομίας, διαλύοντας την εικόνα που έχει ο κόσμος για εκείνη. Ξεκινώντας από τις βυσματικες προσλήψεις ως τις κομματικές κρίσεις ανωτέρων.
Έχει αποδειχθεί όμως επίσης ότι όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο το κανείς με απλές και καθημερινές πράξεις, βοηθάς τον διπλανό σου, αλλάζεις νοοτροπία. Μακάρι να γινόταν ουσιαστικός αγώνας, ουσιαστική πάλη, όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο δυστυχώς. Δεν αλλάζει ο κόσμος με κατάληψη για πιωμα, πορεία για χουλιγκανισμό και δήθεν εναλλακτικότητα που καλύπτει ακόμα και παραβατικές συμπεριφορές είτε εκ της άκρας δεξιάς είτε εκ της άκρας αριστεράς.
Στην τελική σταματήστε να βάζετε την ταμπέλα δεξιός και αριστερός. Ίσως είναι μια καλή αρχή στην προσπάθεια να βγούμε από το βούρκο.
Ο «μπάτσος» που χτυπήθηκε είναι ο φίλος και ο συμμαθητής που είχαμε στο σχολείο και περνούσαμε ωραίες και ανέμελες στιγμές στα διαλείμματα.
Ο «αλήτης,αναρχικός» που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη είναι κι αυτός ο συμμαθητής μας στο σχολείο που πηγαίναμε και τον ακούγαμε όταν έπαιζε κιθάρα.
Έλληνες!!! Τι έχετε πάθει;;;
(Αν είσαι αστυνομικός γυρνά λίγο το χρόνο πίσω, αν στα 16 σου έβλεπες σε βίντεο έναν αστυνομικό να χτυπάει έτσι έναν φίλο και συμμαθητή σου (αργότερα διαδηλωτή) και του έβριζε τη μάνα, τι θα σκεφτόσουν;
Εσυ, αν είσαι απ αυτούς με τις μολότοφ, και στα 16 σου έβλεπες ένα βίντεο με έναν φίλο και συμμαθητή σου (αργότερα αστυνομικό) να καίγεται από μολότοφ και να φωνάζουν σκοτώστε τον( τον φίλο σου) τι θα έλεγες;
Δεν εξετάζω ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη αλλά Τι έχουμε πάθει…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.