ΕΛ.ΑΣ.: To BINTEO από την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 33 προσαγωγές. Πρόκειται για 26 άνδρες και επτά γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να εξεταστούν.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση αλλά και φωτογραφίες.

Οι 19 από τους προσαχθέντες δήλωσαν φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο. Όπως σημειώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «το πανό που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι οι καταληψίες, έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή τον Δ. Κουφοντίνα».

Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα, ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μιάμιση ώρα αργότερα.

Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη Αστυνομίας. Στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση την οποία συντόνισε η Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.