Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – 33 προσαγωγές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα τρεις προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί έως αυτή την ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την εκκένωση της πρυτανείας που βρισκόταν σε κατάληψη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στις εγκαταστάσεις και άγνωστος αριθμός ατόμων που βρισκόταν εκεί, έχει οδηγηθεί σε δυο κλούβες, οι οποίες έχουν αναχωρήσει. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6.00 περίπου, παρουσία και εισαγγελέα, διεξήχθη χωρίς ένταση και φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα διακόπηκε και η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, έξω από την Πρυτανεία. H πρυτανεία του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για 18 μέρες και θα έληγε σήμερα.

Πώς έγινε η αστυνομική επιχείρηση

Η επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ άρχισε στις 6 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, μπήκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας του ιδρύματος και ανακοίνωσαν στους καταληψίες ότι ο χώρος θα εκκενωθεί. Εκείνοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Παράλληλα αναπτύχθηκαν δυο δακτύλιοι ασφαλείας περιμετρικά του χώρου που εξελισσόταν η επιχείρηση από αστυνομικούς των ΜΑΤ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας σάρωσαν όλους τους ορόφους της Πρυτανείας για να εντοπίσουν κρυμμένα άτομα. Δεν βρέθηκε κανείς. Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησε η μεταγωγή των προσαχθέντων στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή οι προσαχθέντες προέβαλαν αντίσταση κατά την απομάκρυνσή τους και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας. Οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο δημοσιογράφων στο εσωτερικό του ΑΠΘ. Περιόρισαν συγκεκριμένο χώρο για αυτούς μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Πηγή πληροφοριών: ΕΡΤ/ thestival.gr

Πηγή φωτό: thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.