Από τον οπαδικό χώρο οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Δύο άτομα, με δράση στον χώρο των οργανωμένων οπαδών, έχουν συλληφθεί για την επίθεση στον αστυνομικό το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. Ο ένας από τους δύο φέρεται μάλιστα και ως ο πρωταγωνιστής της επίθεσης, καθώς κατηγορείται πως είναι αυτός που έτρεξε και έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή ξεκινώντας την επίθεση. Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζουν τις έρευνές στον χώρο των χούλιγκαν, καθώς από εκεί εκτιμάται πως προέρχονται κυρίως οι δράστες της επίθεσης.

Αρχικά ανακοινώθηκε από την αστυνομία πως ενας από τους 16 συλληφθέντες στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα. Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν πως πρόκειται για 23χρονο, οργανωμένο οπαδό, που φέρεται να εντοπίστηκε γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσής του είχε πέσει το πορτοφόλι, το οποίο, το συνέλεξε αστυνομικός και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί. Όπως και έγινε, όταν το πρωί της Τετάρτης, ο νεαρός βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και ο δεύτερος συλληφθείς, γνωστός για την δράση του στον οπαδικό χώρο, ο οποίος μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που ξεκινάει την επίθεση, κάνοντας σπρίντ και ρίχνοντας τον αστυνομικό από τη μηχανή. Αν και οι πρώτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για άτομο πολύ νέο σε ηλικία, τελικά ανακοινώθηκε πως πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Μαγούλα Αττικής, την ώρα που έφευγε από την εργασία του κινούμενος προς το σπίτι του και κρατείται στην ΓΑΔΑ. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε από το Mega, ο άνδρας φέρεται να ευχαριστούσε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον επιδοκίμαζαν για την πράξη του.

Σημειώνεται ότι, ο 30χρονος ταυτοποιήθηκε από βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ, σύμφωνα με το MEGA, θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσο και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επτά από τους κατηγορούμενους είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.