Η Κόλαση της Νέα Σμύρνη! Μολότοφ, δακρυγόνα και ένας τραυματίας αστυνομικός

Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην πορεία στη Νέα Σμύρνη διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με την αστυνομική βία στην πλατεία, αρκούσαν όμως μερικοί προβοκάτορες για να την διαλύσουν.

Όταν η κεφαλή της πορείας πλησίασε το Α.T. Νέας Σμύρνης, ακολούθησαν σκηνές Αποκάλυψης.

Ξαφνικά, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε καπνογόνα, μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες έξω από το Α.Τ. με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να απαντήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων αλλά και της «Αύρας».

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη των ΜΑΤ ενώ η ατμόσφαιρα στο σημείο ήταν αποπνικτική.

Σοβαρά τραυματισμένος ένας αστυνομικός μετά από επίθεση

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε όταν αποσπάστηκε από την ομάδα του και δέχτηκε επίθεση με πέτρες και καδρόνια. Κουκουλοφόροι έριξαν κάτω από τη μηχανή του τον αστυνομικό και του επιτέθηκαν.

Έκλεψαν το όπλο του

Αιμόφυρτος ο αστυνομικός παρέμεινε για αρκετή ώρα στο οδόστρομα με τους συναδέλφους του να του δίνουν τις πρώτες βοήθεις, αφού το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει και έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, το όπλο του αστυνομικού έχει κλαπεί.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό:

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Νωρίτερα, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία των διαδηλωτών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σάκους με βόμβες μολότοφ και άλλους εύφλεκτους μηχανισμούς.

Πηγή: newsbreak.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.