Επίθεση προέδρου ειδικών φρουρών σε πρόεδρο αστυνομικών: Μπήκε με μέσο στην Αστυνομία

Σφοδρή επίθεση από τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά το ξύλο στον 29χρονο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, με αφορμή την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη. Ο κ. Ντούμας ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ειδικός φρουρός αυτός που χτύπησε τον 29χρονο πολίτη αλλά αστυνομικός των πανελληνίων.

Για τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι «δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές ούτε εκπαιδεύτηκε» και υποστήριξε ότι μπήκε στην Αστυνομία με μέσο. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Ντούμας στον Realfm 97,8.

«Πιστέψατε ότι ήταν ειδικοί φρουροί αυτοί; Δεν ήταν. Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί – και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται – δεν είναι ειδικός φρουρός. Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι ειδικοί φρουροί. Καταγγέλλω, λοιπόν, ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα», σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Εκεί είναι ένας αστυνομικός, μεταξύ άλλων αστυνομικών συναδέλφων μου, που κατακρεουργείται από το πρωί έως το βράδυ. Καταδίκασα την εικόνα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε και το τεκμήριο της αθωότητας. Γιατί στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους το αναγνωρίζουμε και ένα αστυνομικό όργανο της τάξης το έχουμε κρεμάσει στα μανταλάκια; Δεν ήταν ειδικός φρουρός. Και αναλογίζομαι. Αν ήταν ειδικός φρουρός τι θα γινόταν σήμερα από τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γερακαράκο»; διερωτήθηκε ο κ. Ντούμας, με αφορμή τις σκηνές αστυνομικής βίας που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή.

Αναφερόμενος στον πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σημείωσε: «Δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες. Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία. Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα. Με τον τενεκέ τυρί, λοιπόν, αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε. Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς. Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους», σημείωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.