Facebook: Κατά λάθος κατέβηκαν αναρτήσεις δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ για τον Κουφοντίνα

Για λάθος κάνει λόγο εκπρόσωπος του Facebook, αναφερόμενος στο μπλοκάρισμα αναρτήσεων που έκαναν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ για τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, σημειώνοντας ωστόσο ότι «οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram»,

Σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις «πρόσφατες δημοσιεύσεις δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και κοινού που είχαν αφαιρεθεί λόγω της πολιτικής του», αναφέρεται πως «σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση».

Όμως, αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Facebook, «επιτρέπουμε στους χρήστες μας να συζητούν ουδέτερα για αυτά τα άτομα και να δημοσιεύουν ειδήσεις σχετικές με τις ενέργειές τους. Παρόλο που σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα συστήματά μας, αυτά δεν παύουν να μην είναι τέλεια, με αποτέλεσμα κατά περιπτώσεις να γίνονται λάθη, όπως συνέβη στην προκειμένη. Το περιεχόμενο που αφαιρέθηκε κατά λάθος επαναφέρθηκε, όταν αυτό διαπιστώθηκε», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Απαγορεύεται στη “17Ν” και την ηγεσία της να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του Facebook»

Περαιτέρω, στην ανακοίνωση με τη δήλωση του εκπροσώπου της, η Facebook αναφέρει τα εξής:

«Η ’17 Νοέμβρη’ και η ηγεσία της, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κουφοντίνα, απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του Facebook, καθώς παραβιάζουν τις πολιτικές του σχετικά με τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις.

Ως συνέπεια αυτού, και όταν λαμβάνεται σχετική γνώση, αποκλείεται επίσης περιεχόμενο που επιδοκιμάζει ή υποστηρίζει τον κ. Κουφοντίνα και τις ενέργειές του.

Το περιεχόμενο, το οποίο αναφέρεται ουδέτερα στον κ. Κουφοντίνα ή στην απεργία πείνας του ή στις διαμαρτυρίες που σχετίζονται με την απεργία πείνας του, δεν παραβιάζει μεμονωμένα τις εν λόγω πολιτικές.

 

Το Facebook προσδιορίζει ως παραβιάσεις των πολιτικών του, άτομα και οργανισμούς με βάση τη συμπεριφορά τους και το εάν εμπλέκονται, υποστηρίζουν ή παρέχουν σημαντική υποστήριξη σε σκόπιμες και προγραμματισμένες πράξεις βίας με σκοπό να εξαναγκάσουν, να εκφοβίσουν και / ή να επηρεάσουν έναν άμαχο πληθυσμό, μία κυβέρνηση ή έναν διεθνή οργανισμό προκειμένου να επιτευχθεί ένας πολιτικός, θρησκευτικός ή ιδεολογικός στόχος.

Ο ορισμός της τρομοκρατίας είναι ιδεολογικά αγνωστικός και μέχρι σήμερα, έχει εντοπιστεί ένα ευρύ φάσμα ομάδων ως τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση τη συμπεριφορά τους.

Η πολιτική του Facebook για τα Επικίνδυνα άτομα και οργανώσεις βρίσκεται εδώ.

Το Facebook χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αναφορών χρηστών και τεχνολογίας για τον εντοπισμό περιεχομένου που παραβιάζει τις πολιτικές του. Οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν ως αποτέλεσμα να εντοπίζεται ακατάλληλο περιεχόμενο σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, πριν ακόμη οι χρήστες χρειαστεί να κάνουν κάποια σχετική αναφορά. Συχνά η ακρίβεια των συστημάτων του Facebook είναι μεγαλύτερη από αυτή των αναφορών που λαμβάνει από τους χρήστες.

Δε λαμβάνονται μέτρα εναντίον περιεχομένου βασιζόμενο σε μαζικές αναφορές. Ακόμη και μία μοναδική αναφορά είναι αρκετή για να αποκλειστεί μέρος περιεχομένου, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι παραβιάζει τις πολιτικές του.

Το Facebook, επίσης, κάνει χρήση ενός συνδυασμού τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού για να εξεταστεί το περιεχόμενο που αναγνωρίζεται ως παραβίαση των πολιτικών του. Παρόλο που η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς στους οποίους είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχεται το περιεχόμενο από ανθρώπινο παράγοντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται ανθρώπινη τεχνογνωσία για να προσδιοριστεί εάν το περιεχόμενο προβαίνει σε παραβιάσεις – όπως, για παράδειγμα, σε περιστατικά που η λήψη αποφάσεων είναι περίπλοκη και το ευρύτερο πλαίσιο κοινοποίησής του είναι μέγιστης σημασίας ή όταν η λήψη της απόφασης κρίνεται οριακά.

Το Facebook απασχολεί 15.000 επιμελητές περιεχομένου που εδρεύουν σε περιοχές σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, εργάζονται 24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα, έτσι ώστε να μπορούν να ελεγχθούν γρήγορα οι αναφορές, σε περισσότερες από 50 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της διαδικασίας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:https://about.fb.com/news/2020/08/how-we-review-content/

Δεδομένου ότι πρόκειται για συστήματα, περιστασιακά ενδέχεται να συμβούν λάθη και περιεχόμενο που δεν παραβιάζει τις πολιτικές του Facebook να αφαιρεθεί, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις στην προκειμένη. Για αυτόν τον λόγο, έχει δημιουργηθεί μία διαδικασία προσφυγής, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απευθυνθούν στο Facebook, όταν πιστεύουν ότι έχει γίνει κάποιο λάθος, έτσι ώστε το περιεχόμενο να επανεξεταστεί.

Το Facebook ανά τρίμηνο κοινοποιεί δημοσίως το σύνολο του περιεχομένου που αφαιρέθηκε, τον αριθμό του περιεχομένου για το οποίο έχουν υποβληθεί ενστάσεις και το ποσοστό των ενστάσεων που είναι επιτυχείς στον παρακάτω σύνδεσμο: Αναφορά Εφαρμογής των Προτύπων Κοινότητας».

To Facebook “μπλόκαρε” τον Μάριο Λώλο εξαιτίας φωτογραφιών από την πορεία για τον Κουφοντίνα

Τη Δευτέρα, το Facebook μπλόκαρε το προφίλ του φωτορεπόρτερ, Μάριου Λώλου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες από την πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας για τον καταδικασμένο δολοφόνο της 17 Νοέμβρη και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος”, ανέφερε το Facebook αιτιολογώντας την κίνηση να κατεβάσει τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ.

Ο Μάριος Λώλος έχει ανεβάσει τις ίδιες φωτογραφίες από την πορεία για τον Κουφοντίνα και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό στην οποία κατηγορούν το Facebook για λογοκρισία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

“Για την λογοκρισία. Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία. λογοκρισία.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ “.

Στη συνέχεια και έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Facebook εμφάνισε ξανά τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και αναρτήσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.