Έχουμε δικαίωμα επιλογής εμβολίου;Πως και γιατί ο 62χρονος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, έκανε αντί του AstraZeneca το εμβόλιο moderna

Προβληματισμό προκαλεί ο εμβολιασμός του 62 χρονου δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη με moderna και όχι AstraZeneca και μάλιστα στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ όπου έχουν γίνει ανακοινώσεις ότι εμβολιάζονται ηλικιωμένοι. Όπως είπε ο ίδιος ο κ Δανιηλίδης μιλώντας στο real fm 107,1 έχει κάνει της moderna “…την πρώτη δόση στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ, τo περασμένο Σάββατο, στις 7 παρά 20. Στις 24 Μαρτίου παραμονή της επετείου της ελληνικής επανάστασης του 1821 θα κάνω τη δεύτερη δόση. Είμαι απολύτως καλά, όπως έγραψα και σε σχετική ανάρτηση μου, καμία παρενέργεια, καμία δυσκολία, κανένα πρόβλημα, ούτε πονοκέφαλο…».

Σε διευκρινιστική ερώτηση γιατί δεν έχει κάνει της AstraZeneca λόγω της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκει απάντησε ότι του έκαναν της moderna. «Δεν το ήξερα κι εγώ, μου κλείσανε ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο, μάλλον εγώ έψαξα να βρω μέσω της σχετικής πλατφόρμας (βλ emvolio.gov) και μου κλείσανε ραντεβού στο κέντρο της ΔΕΘ και εκεί δεν ήξερα ποιο θα μου κάνουν, ρώτησα και μου είπαν της moderna μετά τον εμβολιασμό».

Το makthes.gr έθεσε σχετικά ερωτήματα -κι αναμένουμε απαντήσεις- στον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ώστε να αποσαφηνιστούν ποιοι και πως εμβολιάζονται και με τα εμβόλια ποιας εταιρείας ανά ηλικιακή ομάδα; Υπήρχε για διαδικαστικούς ή άλλους λόγους παρέκκλιση της διαδικασίας ; Έχουμε δυνατότητα επιλογής εμβολίου ή εμβολιαστικού κέντρου; Έχει αλλάξει κάτι στις προμήθειες των εμβολίων που έβγαλε εκτός τον προγραμματισμό τον εμβολιασμό;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.