Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία

Κοιτάξτε με προσοχή αυτό το εξώφυλλο του περιοδικού «ΚΛΙΚ», των εκδόσεων Τερζόπουλου (με αυτό ξεκίνησε να μας… ξεβλαχεύει ο Κωστόπουλος). Είναι το τεύχος Αυγούστου 2000.

Αποστηθίστε τους τίτλους του, το στιλ και τη θεματολογία του. Όλα μαζί συνθέτουν τη σύνοψη της καλπάζουσας παρακμής μας και ένα αγγελτήριο εθνικού θανάτου.

nb keimeno iremologio

Εικόνα εξωφύλλου, ο Μαρκουλάκης με αμφίεση καμπαρετζούς, βαμμένος σαν αναπαλαιωμένη μαούνα. Ο τίτλος: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ. Θα παίξει αυτός ο τύπος στο Ηρώδειο;»

Βασικό θέμα του ξεβλαχευτικού περιοδικού: «ΜΑ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ; Αγόρια, είστε αρκετά γκέι;»

Πάνω αριστερά: «ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Λαοσυνάξεις και Super Paradise από τον Αρη Τερζόπουλο». Το άρθρο αυτό, φυσικά, διαπνεόταν από μια ειρωνική διάθεση για τη λαοσύναξη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τις ταυτότητες.

Άλλο θέμα: «ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Η άγνωστη ζωή του από την Πάτρα στη Ρηγίλλης».

«Καυτές σελίδες: ΟΙ ΠΙΟ ΣΕΞΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΥΜΝΕΣ».

«ΦΕΤΙΧ: ΔΕΡΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ PORNO STAR».

Όλα τα προαναφερθέντα ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές του πνεύματος της πασοκισμένης εποχής. Η σήψη δεν είχε αφήσει απείραχτο ούτε ένα σημείο του κοινωνικού σώματος.

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία, σαν καταιγίδα σε τόπο δίχως σύννεφα. Δεν είναι ανεξήγητες η ασχήμια που μας πνίγει, η διαφθορά που δερνοκοπά την πατρίδα, αλλά και η βιβλική καταστροφή που έρχεται και κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε.

ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ, «δημοκρατία»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.