Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, χημικά και λιποθυμίες στην Πρυτανεία

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, σημειώθηκαν έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το thessotoday.gr, η ένταση ξεκίνησε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να μεταφέρουν με την κλούβα των ΜΑΤ άτομα που είχαν προσαχθεί.

Διαδηλωτές μπήκαν μπροστά στο όχημα προκειμένου να αποτρέψουν τη μεταφορά και σημειώθηκαν επεισόδια, με μάχες σώμα με σώμα, χρήση χημικών και λιποθυμίες.

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Χημικά και προσαγωγές φοιτητών που είχαν καταλάβει το κτήριο διοίκησης (VIDEO)

Το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ανήκουν σε ελευθεριακά σχήματα και στο σχήμα των ΕΑΑΚ, από τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, πραγματοποίησαν κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία

Νωρίτερα το μεσημέρι, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στον χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκειμένου να διαλύσουν τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα και τους αστυνομικούς παραταγμένους απέναντί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει τουλάχιστον σε έξι προσαγωγές. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ η οδός Εγνατία στο ρεύμα προς ανατολικά είναι κλειστή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.