Δημήτρης Λιγνάδης: Κρατείται στη ΓΑΔΑ έως την Τετάρτη που θα απολογηθεί

Προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 μ.μ. προκειμένου να απολογηθεί έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρέθηκε το πρωί, λίγο μετά τις 10.00 στην Ευελπίδων ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία συμφώνησε το Σάββατο στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του. Στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ενώ βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων δεν έκανε δήλωση. Μπήκε στο περιπολικό προκειμένου να οδηγηθεί ξανά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, όπως είπε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων “ακολουθήθηκε η δικονομική διαδικασία, ο κ. Λιγνάδης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη” και πρόσθεσε ότι “υπάρχει πλήρης άρνηση των κατηγοριών που του προσάπτονται”. Είπε ακόμη ότι “θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα τοποθετηθούμε θεσμικώς”.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε στην Ευελπίδων με χειροπέδες και φορώντας σκούφο και μάσκα. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του γνωστού ηθοποιού- σκηνοθέτη.

Δύο είναι οι βιασμοί για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα. Ο ένας με βάση τη χθεσινή μήνυση και ο δεύτερος μετά την παραγεγραμμένη μεν μήνυση του αποκαλούμενου Βασίλη, ο οποίος ωστόσο μίλησε και για άλλα περιστατικά που δεν έχουν παραγραφεί. Ένα από αυτά δεν έχει παραγραφεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί να βγουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση ενώ απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις αιτιάσεις για καθυστέρηση στην έρευνα τονίζει ότι «υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Στη ΓΑΔΑ κρατείται μέχρι την Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.