Η γυναίκα που φέρεται να διχάζει την αυτοκρατορία των Αγγελόπουλων

Η επισημοποίηση της διακοπής λειτουργίας της Χαλυβουργικής στις 17 Δεκεμβρίου, μετά την άρνηση της ΔΕΗ να παράσχει ρεύμα στην επιχειρήση χωρίς να αποπληρωθούν οι οφειλές στην εταιρεία ηλεκτροδότησης, έφερε ξανά στο προσκήνιο την διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της ιστορικής Χαλυβουργικής Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους γιους του, ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι τελευταίοι με μια σειρά ανακοινώσεων υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του και ουκ ολίγες φορές έχουν «δείξει» τη νυν συζυγό του για τον τρόπο που ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος παίρνει πλέον τις αποφάσεις. Μάλιστα, στην τελευταία ανακοίνωσή τους, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως τα χρήματα για την επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής υπάρχουν, αλλά πηγαίνουν στη σύζυγο του πατέρα τους.

Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου, σύζυγος του Κ. Αγγελόπουλου, κατάγεται από την Πάτρα και είναι γόνος μιας από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες στην Ελλάδα. Ιδρύτρια της «Επιστροφής», μιας οργάνωσης που είχε ως αντικείμενο την απεξάρτηση τοξικομανών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτή την πρωτοβουλία, την είχε στηρίξει ιδιαίτερα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και η ίδια το δήλωνε ανοιχτά τότε. «Ο Κωνσταντίνος μάς στηρίζει σταθερά. Ήταν αυτός ουσιαστικά που με “έσπρωξε” στη δημιουργία της “Επιστροφής”. Δίχως αυτόν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», έχει τονίσει.

Ο «παραμυθένιος» γάμος

Ο γάμος της με τον επιχειρηματία ήταν ο δεύτερος και για τους δύο. Από τον πρώτο της γάμο έχει αποκτήσει μια κόρη. Το ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του στις 9 Ιουνίου 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας. Στο πρώτο σπίτι των Κολοκοτρωναίων, το οποίο και είχε ανοικοδομήσει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, πραγματοποιήθηκε το μυστήριο χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου και με την παρουσία πολλών διάσημων και μη καλεσμένων.

Μεταξύ άλλων, το παρών στην τελετή έδωσαν ο Μιχάλης Σάλλας, πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και ο Πρόδρομος και η Λένα Εμφιετζόγλου, ο στενός συνεργάτης ζωής του αείμνηστου Παναγιώτη,  κ. Παναγιώτης Τζαβέλλας. Εκεί ήταν και ο τότε νομάρχης Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος που συνόδευσε την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου, ο πρώην νομάρχης Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάτος με την ωραία του οικογένεια, ο τότε αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ζάχος Χατζηφωτίο, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο δημοφιλής Διονύσης Σαββόπουλος.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Γέλη Παπαγιαννοπούλου

Στο γάμο παρόντες ήταν και οι δύο γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, με τον πατέρα τους να δηλώνει συγκινημένος για την παρουσία τους αυτή: «Σαν σπουδαία παιδιά που είναι, γιατί έχουν σπουδαία μάνα, ήρθαν να παρασταθούν στη χαρά μας». Ήταν τότε που τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν λίγα χρόνια μετά… Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε για τη Γέλη Παπαγιαννοπούλου την ημέρα του γάμου τους: «Ευχαριστώ τη Γέλη που με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχω τίποτα», με την κ. Παπαγιαννοπούλου να απαντά: «Ευχαριστώ εγώ εσένα γι’ αυτή τη χαρά και όλους εσάς που ήρθατε από τόσο μακριά για να είστε μαζί μας».

«Με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ζούμε ιδιαίτερα απλά στο σπίτι μας. Δεν αισθάνομαι ότι κάνουμε κάτι πομπώδες, όπως ζουν όλοι έτσι ζούμε κι εμείς. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Κωνσταντίνο είναι ότι όπου βρεθούμε έρχονται αυθόρμητα άνθρωποι και του μιλάνε γι’ αυτό που αντιπροσωπεύει ο ίδιος, για τον εαυτό του και το αξιοπρόσεκτο είναι ότι τους θυμάται όλους. Διαθέτει τρομερή μνήμη, χιούμορ, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα χωρίς περιττά λόγια, είναι ακριβής, ολιγόλογος και καλός παρότι δείχνει λίγο βλοσυρός», έχει δηλώσει η κ. Παπαγιαννοπούλου για τη σχέση τους.

Η ενδοοικογενειακή διαμάχη

Οι διαφωνίες των υιών Αγγελόπουλων και του πατέρα τους Κωνσταντίνου που έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες όπου και συνεχίζεται, φαίνεται να αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2015, όταν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος προέβαλαν περιουσιακές διεκδικήσεις εναντίον του πατέρα τους, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Σε απάντηση, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ζήτησε την ανάκληση των δωρεών μετοχών που είχε κάνει στο παρελθόν στα παιδιά του, από εταιρείες που βρίσκονται σε Ελλάδα, Παναμά και Ελβετία.

Πριν από μερικούς μήνες συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ακολούθησε μία ακόμη στις 28 Απριλίου του 2018, έπειτα από αίτηση των αδερφών εναντίον του πατέρα τους, οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο 73χρονος επιχειρηματίας δεν διαθέτει πλέον τη νοητική διαύγεια για να διαχειρίζεται την περιουσία του, ζητώντας παράλληλα να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης στη θέση του πατέρα τους.

Αγγελόπουλοι

Το κλείσιμο της Χαλυβουργικής έφερε ξανά στην επιφάνεια την οικογενειακή διαμάχη, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν η μία στην άλλη το μπαλάκι των ευθυνών. Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην εφημερίδα «Καθημερινή», κατά την οποία ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Μη νομίσετε ότι δεν είχα φροντίσει για τη διαδοχή, τα είχα τακτοποιήσει όλα και είχα μεριμνήσει για όλους», δήλωσε πως ετοιμαζόταν να υπογράψει τα χαρτιά για να χρηματοδοτηθεί για μία ακόμη φορά η Χαλυβουργική και να καταβληθούν οι μισθοί Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και το δώρο Χριστουγέννων και συμπληρώνει: «Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς, και τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, και είναι σωστό, ότι σε μία οικογένεια η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη συντηρεί και η τρίτη τα χάνει».

Οι γιοι σμφισβήτησαν τη γνησιότητα αυτής της συνέντευξης, εμμένοντας στην άποψή τους περί απώλειας της νοητικής διαύγειας του πατέρα τους και δηλώνοντας πως όσα δημοσιεύτηκαν είναι κατασκευασμένα από τρίτα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Λίγες ημέρες μετά, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξέδωσαν νέα ανακοίνωση αναφορικά και με το κλείσιμο της Χαλυβουργικής, στην οποία εν ολίγοις σημειώνουν πως λεφτά υπήρχαν για να σωθεί η επιχείρηση αλλά πήγαν στη σύζυγο του πατέρα τους.

«Ο ιδιοκτήτης της πατέρας μας, δυστυχώς, αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλία, να μετάσχει σε λήψη αποφάσεων και να συμβάλει στην υλοποίησή τους. Η κατάσταση γίνεται, μάλιστα, πιο τραγική από την ασφυκτική επίδραση όσων τον περιβάλλουν και μιλούν τάχα για λογαριασμό του, ενώ στην πραγματικότητα προτάσσουν την ιδιοτέλειά τους», αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

«Ενόψει των παραπάνω, δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα. Επισημαίνουμε λοιπόν ότι τα αναγκαία κεφάλαια για την διάσωση και επανεκκίνηση της Χαλυβουργικής υπάρχουν. Το ζήτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια διοχετεύονται με κάθε είδους μεθόδευση στη σύζυγο του πατέρα μας Ευανθία Παπαγιαννοπούλου. Εξίσου σημαντικά ποσά παραμένουν δεσμευμένα σε λογαριασμούς της αλλοδαπής, εξαιτίας του παράνομου διορισμού της σε σειρά εταιρειών συνιδιοκτησίας μας», σημειώνουν με έντονο τρόπο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι.

Το απόγευμα της Παρασκευής 21/12 ήρθε στη δημοσιότητα ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που υπογράφει ο ίδιος και στην οποία ο επιχειρηματίας αναφέρει πως το μόνο που ενδιαφέρει τα παιδιά του είναι «πώς θα βάλουν χέρι στην περιουσία».  Επιπλέον, ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει ότι όσα αναφέρουν οι γιοι του για τη σύζυγό του είναι ψεύδη και εκ του πονηρού.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει την πρόθεση να λυθούν οι διαφορές τους εξωδικαστικά και να επανέλθει η ηρεμία στην επιχειρηματική οικογένεια, πράγμα που σημαίνει ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν…

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.