«Οι αραβικές φυλές θα πολεμήσουμε ενάντια στην τουρκική κατοχή στη Συρία», λέει ο φύλαρχος των Αλ Φαντέλ

Ο σεβάσμιος της αραβικής φυλής Αλ Φαντέλ στην περιοχή Αλ Σαχντάι της επαρχίας Χασάκα (βορειοανατολική Συρία), δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κινηθεί και να σπάσει τη σιωπή της απέναντι στις τουρκικές απειλές για εισβολή στη βόρεια και ανατολική Συρία. «Όπως νικήσαμε τις συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους, θα νικήσουμε και την τουρκική κατοχή», τόνισε ο ίδιος.

Ο σεβάσμιος Μανάφ Χατζ Ρατζί πρόσθεσε ότι η Τουρκία έπαιξε από την αρχή του πολέμου αρνητικό ρόλο και θεωρείται κατοχική δύναμη στην περιοχή.

Ο Μανάφ Χατζ Ρατζί σημείωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και «αυτό είναι που διαπιστώσαμε πρόσφατα μέσω της επιθετικότητάς της στην ιρακινή επικράτεια και σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας».

Υπογράμμισε ότι «εμείς ως αραβικές φυλές θα πολεμήσουμε ενάντια στην τουρκική κατοχή και δεν θα της επιτρέψουμε να κατέχει την επικράτεια μας. Εμείς Άραβες, Κούροι και Ασσύριοι, θα προσφερθούμε με γενναιότητα για να προστατέψουμε τη γη μας και το λαό μας».

Πρόσθεσε ότι η τουρκική κατοχή υπό την ηγεσία του Ερντογάν φοβάται μια ήττα του Ισλαμικού Κράτους, διότι αυτό θεωρείται ένας ισχυρός σύμμαχος της Τουρκίας στην περιοχή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.